Alergiki, vdihavajte negativne ione, da zmanjšate simptome alergij! Nudimo vam 20% popusta na vse izdelke!

SLOVENSKI IONIZATORJI ZRAKA
14 DNEVNO VRAČILO
2 LETI GARANCIJE
100% VAREN NAKUP
 

Kaj so pozitivni in kaj negativni ioni?

V ozračju je stalno prisotno gibanje pozitivnih in negativnih ionov. Za normalno delovanje človeškega telesa so negativni ioni nujno potrebni. Kisik, ki ga vdihavamo v pljuča prodre skozi pljučne mešičke v kri samo zaradi svojega negativnega naboja. Vse bolj problematično pa postaja premajhna količina negativnih ionov v zraku. V bivalnih prostorih je teh delcev le 20-30 na cm3.  Za optimalno klimo je najugodneje, če je v prostoru, kjer preživljamo več časa, čim večja količina negativnih ionov, ki blagodejno očiščuje ozračje. Vsi namreč vemo, kako prijetno je vdihovati zrak v gozdu ali ob večjih vodnih površinah. Tam je namreč količina negativnih ionov izjemno velika. Strokovnjaki navajajo številko 2000 negativnih ionov na cm3, zato priporočajo zadrževanje ob večjih vodnih površinah, npr. jezerih, rekah, ob morju. Negativni ioni namreč nastanejo ob močnem udarcu ali ob visoki napetosti, ki dobesedno izstreli negativi ion iz atoma. V naravi se tako sprošča velika količina negativnih ionov ob udarih strele, pa tudi ob slapovih, kjer se bomo v družbi padajočih kapljic prijetno počutili in se nadihali naravno svežega zraka. Primanjkljaj negativnih ionov škodljivo vpliva na zdravje in ljudje si vedno bolj pomagajo z raznimi pripomočki, ki dodajajo v ozračje negativne ione.

Kako negativni ioni iz ionizatorja zraka IONEX očistijo zrak?

Ionizator zraka IONEX s pomočjo visoke napetosti sproščajo negativne ione iz ogljikove ščetke brez prisotnosti ozona.  Slednji zaradi fizikalnih lastnosti nase vežejo vso umazanijo v zraku, se pravi pozitivne ione, kot so podmikrometrski delci saj in izpušnih plinov, umazanije, prahu, formaldehida, izločkov smol, cigaretnega dima, virusov, bakterij, vonjav, iztrebkov pršic, itd., ki jih noben filter ne more zaustaviti in se venomer nalagajo v pljučih (manjši kot so prašni delci, globlje prodrejo v pljuča in bolj škodujejo organizmu). Negativni ioni se oprimejo pozitivnih ionov/delcev in jih “prisilijo”, da padejo na tla od koder se ne morejo ponovno dvigniti.

Za lažjo predstavo si oglejte animacijo, ki prikazuje kako negativni ioni očistijo zrak.

Blagodejen vpliv negativnih ionov na zdravje in preprečevanje okužb

Poleg tega, da negativni ioni iz ionizatorja zraka IONEX očistijo zrak do 99,98%, istočasno tudi ugodno vplivajo na zdravje. Negativni ioni imajo ugoden vpliv na telo, saj zmanjšujejo vse respiratorne in bronhialne težave, prehlade, astmo, alergije, zmanjšujejo raven stresnega hormona, uravnavajo tlak, utrip ter povečujejo koncentracijo, ugodno počutje in boljše spanje. Občutno zmanjšujejo število prehladnih obolenj – gripe, angine, kašlja, saj bakterijam in virusom ne omogočajo gibanja. Kapljična infekcija nastane, ker je virusu omogočeno gibanje po zraku, kajti oprime se lebdeče umazanije in potuje do človeka. Ker ioni odstranijo vso umazanijo iz zraka, viruse in bakterije nimajo v zraku se več se česa oprijeti in padejo na tla skupaj z umazanijo, od koder se ne morejo ponovno dvigniti.

Več o ionizatorju zraka IONEX si lahko ogledate na povezavi: https://www.ionex.si/shop/ionex-classic/

sl_SISlovenščina