Your cart is empty.
×
Your cart is empty.

SLOVENSKI IONIZATORJI ZRAKA

14 DNEVNO VRAČILO

2 LETI GARANCIJE

100% VAREN NAKUP

Tehnologija

Kakovost zraka v zaprtih prostorih

Ljudje največ svojega časa preživimo v zaprtih bivalnih prostorih, pri čemer se praktično nikdar ne vprašamo, kakšna je kakovost zraka v njih. Tudi sami opazite, da v nekaterih prostorih že v nekaj urah postanete utrujeni, zaspani in brez koncentracije?

Eden izmed razlogov se skriva ravno v kakovosti zraka in količini negativnih ionov v njem.

Ionizator IONEX

Ionizator IONEX na podlagi ogljikove ščetke brez prisotnosti ozona oddaja negativne ione, ki odstranijo iz zraka rakotvorne podmikrometrske delce saj in izpušnih plinov, umazanije, prahu, formaldehida, izločkov smol, cigaretnega dima, virusov, bakterij, vonjav, iztrebkov pršic, itd., ki jih noben filter ne more zaustaviti in se venomer nalagajo v pljučih.

Z zračenjem bi dosegli le hipni učinek, medtem ko ionizator zraka skrbi za ustrezno klimo neprestano, se pravi 24ur na dan uživamo v popolnoma čistem zraku in tako pozitivno vplivamo na zdravje ter druge življenjske pogoje.

Zato je bistvenega pomena imeti v prostoru ionizator IONEX, ki proizvede oziroma oddaja 45 miljonov negativnih ionov na cm3/sek. Rezultat tolikšne količine proizvedenih negativnih ionov v prostoru pa je 100% čist zrak, ki je še vedno napolnjen z dovolj negativnih ionov, da ostanejo za koristne zdravilne učinke – izboljšajo telesu naravno zaščito, krepijo imunski sistem in izboljšajo svojo vitalnost.

Poleg tega imajo negativni ioni ugoden vpliv na telo, ker zmanjšujejo vse respiratorne in bronhialne težave, prehlade, astmo, alergije, zmanjšujejo raven stresnega hormona, uravnavajo tlak, utrip ter povečujejo koncentracijo, ugodno počutje in boljše spanje.

Velika količina negativnih ionov je še posebej učinkovita za astmatike, alergike in razne bolnike, ki trpijo z povišanim krvnim tlakom, saj vdihavanje negativnih ionov blaži in celo v celoti odpravi simptome bolezni.

Negativni ioni

Negativni ioni so majhni, električno negativno nabiti delci, ki pozitivno vplivajo na zdravje in počutje ljudi. Negativne ione največkrat najdemo v naravi (ob slapovih, na morju, v gorah). V bivalnem prostoru, kjer se ljudje zadržujemo večji del časa, pa jih je premalo in prevladujejo električno pozitivno nabiti delci – pozitivni ioni.

Na podlagi raziskav se je izkazalo, da ima zrak v zaprtih prostorih le 20-50 na cm3, v zaprtih vozilih cca. 5 ionov cm3, v mestih cca. 100–300 ionov na cm3, v industrijskem okolju 90-100 ionov na cm3, medtem ko se narava lahko pohvali s 50.000 do 200.000 ionov na cm3 v bližini slapov; okoli 4.000 ionov na cm3 v gorah ter tam nekje do 2.000 cm3 v gozdovih.

Premalo negativnih ionov v zaprtih prostorih je posledica uporabe vse več sodobnih umetnih materialov kot so sintetika, najlon, neonske luči, električnih in elektronskih naprav, ki ustvarjajo pozitivne ione oz. porabljajo negativne ione. Tudi moderni načini gradenj (knauf, metalne konstrukcije, armaturno železo ipd.) preprečujejo negativnim ionom vstop v stavbe (fizikalni učinek Faradayeve kletke). Prezračevanje prek t.i. split sistemov in klimatske naprave pa ustvarjajo še dodatne pozitivne ione zaradi trenja zraka v ceveh.

Če je torej tovrstnih naprav oz. materialov v prostoru preveč, imamo tudi preveč pozitivnih ionov v našem okolju, kar je povod za nastanek astme, migren, alergij, živčnosti, glavobolov, razdraženost ipd.
Zato je pomembno, da vdihavamo negativne ione, saj blažijo tovrstne simptome. Negativni ioni izboljšajo prekrvavitev, krepijo umsko koncentracijo, znižujejo raven histamina itd.

V zraku prevladuje tudi mnogo onesnaževalcev – pozitivno nabitih delcev kot so prah, alergije, bakterije, virusi, vonjave, dim, kemikalije, izpušni plini ipd., ki plavajo po zraku in jih vsakodnevno vdihavamo. Negativni ioni se tako vežejo na te pozitivne delce in zaradi gravitacije padejo na tla oziroma na površine, od koder se ne morajo več dvigniti. Tudi najmanjše, najbolj nevarne delce v velikosti 0,01 mikrometra (cigaretni dim, cvetni prah, PM delcev) negativni ioni uspešno odstranijo.

Znanstvene raziskave

Znanstvene raziskave so potrdile, da so negativni ioni nujno potrebni za naše življenje.

V enem od eksperimentov so miši, ki so dobivale kisik brez negativnih ionov, umrle. NASA je ugotovila, da so astronavti v vesolju trpeli za mišičnimi krči, po namestitvi ionizatorjev pa so se te težave prenehale. Študija testnih skupin v njihovem dejanskem delovnem okolju je pokazala, da je v ioniziranih prostorih 30% manj bolnih ljudi, hkrati pa so imeli tudi višjo delovno uspešnost.

Nekatera delovna okolja so pravo leglo za različne bolezni, zlasti sodobni prostori, kjer sta zrak in temperatura umetno regulirana s klimatskimi napravami. Njihov cevni sistem dejansko služi kot žarišče za glivice in bakterije, medtem ko trenje zraka skozi cevi istočasno uničuje negativne ione. Posledično je zrak, ki kroži v prostorih, osiromašen negativnih ionov, a je “obogaten” z bakterijami. Znan je primer, ko je v prostorih televizijske mreže BBC v Londonu dejavnost bakterij Legionella Pneumophila povzročila smrt treh njihovih zaposlenih.

Koristnost negativnih ionov

Negativni ioni so temelj številnih funkcij v telesu, zato se počutimo izjemno dobro in sproščeno v okoljih, kjer jih je veliko. V zaprtih prostorih imajo negativni ioni veliko dela. Nekateri negativni ioni se v zaprtih prostorih porabijo za čiščenje zraka, saj se vežejo na onesnaževalce; nekateri se vežejo na vsak pozitivno nabit predmet in ostanejo pritrjeni zaradi svoje električne napetosti, tako da je v zraku, ki ga dihamo, vse manj negativnih ionov ostane za nas.

Zakaj so negativni ioni tako pomembni za naše telo?

V vsakem litru zraka lebdijo milijoni delcev, majhnih kot bakterije in virusi, ki prav tako povzročajo obolenja in celo ubijajo. Drobni delci v zraku (ki se jih niti ne zavedamo, saj jih ne zazna nobeno oko) nastajajo tako rekoč povsod: pri kajenju, nepopolnem izgorevanju, pečenju na žaru, v industriji, predvsem pa v prometu. Manjši kot so prašni delci (znani tudi kot PM delci), globlje prodrejo v pljuča in celo v možgane in bolj škodujejo organizmu. Po nastanku se več dni zadržujejo v zraku, prodrejo skozi vse reže pri vratih in oknih in so zato v bivalnih prostorih skoraj tako pogosti kot zunaj. Nekateri izmed njih, na primer saje, povzročajo težave z dihalnimi potmi in obtočili ter nenazadnje tudi raka.

Teh najmanjših podmikrometrskih delcev se nikakor ne moremo znebiti niti s čistilniki z ventilatorji in filtri, kajti celo najboljši HEPA filtri lahko odstranijo le do 0,3 mikrona velike delce. V tem primeru je učinkovit le ionizator oz. negativni ion, saj edini lahko odstrani tudi 0,01 mikrona velike delce. Negativni ioni delujejo in sproščajo pozitivne učinke na človeško telo.

Na podlagi raziskav se je izkazalo, da ima zrak v zaprtih prostorih le 20-50 na cm3, v zaprtih vozilih cca. 5 ionov cm3, v mestih cca. 100–300 ionov na cm3, v industrijskem okolju 90-100 ionov na cm3, medtem ko se narava lahko pohvali s 50.000 do 200.000 ionov na cm3 v bližini slapov; okoli 4.000 ionov na cm3 v gorah ter tam nekje do 2.000 cm3 v gozdovih.

Z zračenjem dosežete le hipni učinek, medtem ko ionizator zraka skrbi za ustrezno klimo neprestano, se pravi 24ur na dan uživamo v popolnoma čistem zraku in tako pozitivno vplivamo na zdravje ter druge življenjske pogoje. Število negativnih ionov v zaprtih prostorih lahko znatno izboljšamo z umetnim dodajanjem negativnih ionov, saj ionizator zraka IONEX proizvede kar 45 milijonov negativnih ionov / cm3 / s (to je na trgu trenutno najvišja emisija negativnih ionov).

Ionizacija zraka je zato bistvenega pomena v vseh bivalnih in delovnih prostorih ter najboljši prijatelj človeškega telesa.

Rezultat je 99,8% čist zrak, ki pa je še vedno obogaten z zadostno količino negativnih ionov, da lahko dosežemo koristne terapevtske učinke – izboljšamo telesu naravno zaščito, okrepimo imunski sistem in izboljšamo vitalnost. Le velika količina negativnih ionov lahko ljudem z astmo, alergijami in visokim krvnim tlakom prinese ugodne učinke ionizacije in celo odpravo simptomov teh bolezni.

Ogljikova ščetka

Ena od najpomembnejših lastnosti našega ionizatorja je ta, da aparat oddaja negativne ione iz ogljikove ščetke, ki nikoli v svoji dolgi življenjski dobi ne oddaja škodljivega ozona, kot na primer ionizatorji s kovinsko iglo, plazmo ali membrano.

Ionizatorji s kovinskimi iglami, plazmo ali membranami namreč tvorijo okside in ozon, ki je škodljiv za zdravje, ker draži pljuča. Pomembno je tudi, da mora biti element, ki oddaja negativne ione (ogljikova ščetka) vidna na zunanji strani ionizatorja; če bi bila nameščena v notranjosti, bi se negativni ioni zaradi ovir in trenja uničili na poti proti izhodu.

Neslišno delovanje

Glasen aparat je vedno moteč, pa če še tako tiho brni, predvsem ponoči v spalnici. Ljudem z alergijami, astmo ali visokim pritiskom priporočamo, da izvajajo nočno terapijo (da imajo ionizator postavljen na nočni omarici ali komodi blizu postelje). Zato v ionizator nismo vgradili ventilatorja, ki ga pogojujejo nepotrebni filtri in s tem odstranili morebiten hrup, dodatne stroške menjav in delo s čiščenjem filtrov.

Terapevtski učinki

Svetovni zdravstveni inštituti dokazujejo zelo zdravilen učinek negativnih ionov na telo, zato so ionizatorji zraka v tujini priznani kot medicinski pripomoček, ki ima terapevtski učinek na človeško telo. Ugodno vplivajo na:

  • Živčevje – zmanjševanje posledic stresa na telo (z znižanjem ravni serotonina 5-HT v krvi – močan vsestranski nevrohormon, ki v prekomernih količinah povzroča utrujenost, glavobole, razdražljivost, astmo, disapnejo, smrčanje, vrtoglavico, hiperperistaltiko, spastični bronhitis in depresijo);
  • Preprečuje bolezni dihal – kot so prehladi, bronhitisi, gripa in druge infekcijske bolezni, ki se širijo po zraku, saj iz zraka poleg prahu, dima, iztrebkov pršic, drugih alergenov in vonjav odstranjujejo tudi bakterije in viruse; hkrati pa odpirajo dihalne poti;
  • Izboljšajo delovanje ščitnice, vitalne sposobnosti in koncentracijo;
  • Zmanjšujejo bolečine pri migrenah, ranah, opeklinah, itd.;
  • Uravnavajo srčni utrip in krvni tlak;
  • Odpravljajo težave pri senenem nahodu, vseh vrstah alergij, astmi, drugih respiratornih težavah – z znižanjem ravni histamina v krvi brez neželenih stranskih učinkov;
  • Pomagajo pri vremensko – pogojenih težavah – pri vremensko občutljivih ljudeh odpravljajo glavobole, napetost, razdražljivost in izboljšajo spanje;
  • Izboljšajo naravno obrambo telesa in vitalnost celic (biokoloid celic);
  • Povečajo koncentracijo (fokus), s tem pa tudi delovno storilnost, uspešnost, produktivnost in učne uspehe.

Vendar pa je slovenski proizvajalec ionizatorjev IONEX šel še dlje od doslej znanih rezultatov in uspel. Naša tako imenovana metoda Leonardos  – vdihavanje negativnih ionov neposredno pri ogljikovi ščetki, je dokazano povzročila popolno odpravo simptomov astme, alergij in visokega krvnega tlaka. Rezultati so se pojavili že po enem letu rednega vdihavanja (glej reference uporabnikov).

Kakovost ionizatorja IONEX potrjujejo meritve negativnih ionov, opravljene na priznanem Inštitutu Jožef Stefan. Primerjalno z drugimi konkurenčnimi izdelki je dokazano, da ionizator IONEX oddaja največje število negativnih ionov med doslej znanimi. Za ionizator IONEX so pridobljeni vsi atesti in certifikati (SIQ – Slovenski inštitut za kakovost in meroslovje ter CB, EC, EMC, EMF, IEC EN, LVD, RoHS ter nemška GS in TÜV).

Družba IONEX vodi evidenco povratnih informacij mnogih uporabnikov, ki so potrdili ugoden vpliv negativnih ionov na njihovo zdravje in ki so dovolili vpogled v njihove izjave. Mnogi zdravniki ozdravljenih bolnikov, ki so spoznali ugodne učinke negativnih ionov na zdravje svojih pacientov, so postali tudi sami uporabniki ionizatorjev zraka IONEX in jih priporočajo svojim bolnikom.

Ionska terapija

Ionska terapija izvira iz narave in je ena tistih, za katero stoji tudi znanstvena stroka. Dokazani so namreč številni pozitivni vplivi negativnih ionov na človeško telo, zdravje in počutje.

Dr. Kornblueh, pionir tovrstnih raziskav, je dokazal, da je potrebno ionsko terapijo pričeti z dodajanjem negativnih ionov v ozračje bivalnih prostorov in na delovnem mestu, s čemer izboljšamo naravno ravnovesje, ki ga je zmotila civilizacija.
S tem postopkom odstranite simptome – zamašen nos, pekoče oči, kašelj in druge neprijetnosti, ki jih povzročajo alergije, kar so dokazali tudi uspešni znanstveniki prof. Sulman iz Izraela, prof. Krueger iz ZDA, prof. Bulatov iz Rusije, prof. Bechgaard in prof. Bennevie iz Danske in drugi.

Fakulteta za biologijo in zdravje ljudi v Surreyju je preučevala učinke ioniziranja pri tisoč osebah, ki so v daljšem obdobju uporabljale ionizator. Rezultati prikazujejo izboljšano stanje pri vseh respiratornih in bronhialnih boleznih.

Dr. Palti ugotovil, da velika količina pozitivnih ionov (nesnage) povzroča bronhialne krče pri otrocih, medtem ko jih negativni ioni zmanjšujejo in celo v celoti odpravljajo.

Dr. A. P. Wehner je v ZDA razvil t. i. aerosolno elektroterapijo z ionizatorjem, ki se uspešno uporablja pri zdravljenju številnih obolenj – bronhitisa, astme, prehladov in alergij.

Alergije

Negativni ioni iz ionizatorja zraka IONEX so odlično sredstvo zoper najrazličnejše vrste alergij, saj močno znižajo raven histamina v telesu, ki se poviša zaradi odziva telesa na različne alergene ali vnosa histamina s hrano. Najpomembnejše dejstvo je, da se pri ionski terapiji histamin zniža na naraven način brez neželenih stranskih učinkov.

Znanstvenik dr. Alan Mortlock iz Avstralske univerze v Canberri je opravil obsežno raziskavo glede koristnosti negativnih ionov na zdravljenje asmatikov in alergikov ter ugotovil, da je prišlo do bistvenega izboljšanja pri dihanju.

Ljudje, ki trpijo zaradi rinitisov (simptomi senenega nahoda) čez celo leto, v bližini ionizatorja že po desetih minutah čutijo olajšanje – odmašen nos. Pri majhnih otrocih simptomi izginejo v prvem tednu, pri osebah, ki za tem trpijo dlje časa, pa je potrebnih 5 do 6 mesecev, vendar se nato pogosto zgodi, da se simptomi ne pojavljajo več.

Bolniki pri katerih se simptomi pojavljajo v hujših oblikah, potrebujejo nočno zdravljenje, ki traja približno tri mesece. V teh primerih se priporoča uporaba ionizatorja, nameščenega poleg postelje od konca februarja dalje, da bi preprečili pojav simptomov v mesecu maju.

Delovanje ionizatorjev zraka je bistvenega pomena za preprečevanje odvečne tvorbe histamina. Ob izvedenih zdravstvenih raziskavah se je po desetih minutah zmanjšal histamin za 30% v krvi, za 42,5% v plazmi, za 41,7% v eritrocitih in za 72,3% v trombocitih.

Seveda pa mora biti ionizator kakovosten in ne sme oddajati poleg ionov tudi škodljivega ozona. V ta namen je najboljša ogljikova ščetka. Pomembno je, da ionizator oddaja veliko negativnih ionov (vsaj nekaj deset miljonov na cm3/sec), da lahko občutite učinek v telesu.

Metoda Leonardos

IONEX je eden redkih ionizatorjev, pri katerem lahko brez skrbi vdihavate negativne ione neposredno ob ogljikovi ščetki, saj ta ne proizvaja škodljivega ozona. Ko pridejo negativni ioni prek pljučnih mešičkov v kri, znižajo raven histamina, regulirajo tlak in utrip, znižujejo raven stresnega hormona, uravnavajo delovanje ščitnice, izboljšujejo koncentracijo in produktivnost, kar je še posebno zaželeno v poslu in pri učenju.

Ionska terapija po metodi Leonardos se izvaja z vsakodnevnim rednim čim bolj pogostim vdihavanjem, vsaj pa po 2-3 ure na dan medtem, ko opravljate kakšno statično dejavnost (na primer zvečer ob gledanju TV programa, ob branju, učenju ali si ga namestite v pisarni v višini glave). Ionizator enostavno primite v roke ali si ga namestite v bližino (manj kot meter stran) v višino glave in globoko vdihavajte tik ob ogljikovi ščetki (črna ščetka, ki gleda iz aparata). Tam je količina negativnih ionov najvišja. Ena seansa naj traja vsaj 10 minut ( npr. alergiki na pršice, ko zjutraj vstanete), priporočeno pa je dlje.

Hkrati je potrebno redno izvajati še nočno terapijo, in sicer tako, da se ionizator postavi vsako noč pred spanjem ob posteljo in pusti delovati celo noč. Postavljen naj bo v višino postelje ali višje, čim bližje glavi in ne dlje kot meter stran.

Olajšanje simptomov se pokaže že kmalu (v nekaj dneh do tednih) po začetku redne uporabe, rezultati v smislu občutne in popolne odprave simptomov pa se pokažejo približno v 6 – 12 mesecih, odvisno od starosti osebe, rednosti in intenzivnosti izvajanja ionske terapije ter kroničnosti zdravstvenega stanja.

Otroci se praviloma hitreje odzivajo na ionsko terapijo kot starejše osebe. Veliko je poročil o otroškem prehladu in bronhitisu, ozdravljenem po eni sami noči ob ionizatorju. Odzivanje starejših oseb je počasnejše, vendar tudi obstajajo primeri ozdravljenja po samo eni ali dveh nočeh uporabe ionizatorja.

Za koga je ionska terapija primerna?

Pomembno pa je poudariti, da pri tej metodi zdravljenja ni nobenih neželenih stranskih učinkov, kot npr. pri konzumiranju tablet ali pršil.
Na enak način izvajamo ionsko terapijo pri vseh vrstah alergij, vseh vrstah astme, bronhitisu, bronhiolitisu, drugih respiratornih težavah vključno s KOPB, pri povišanem krvnem tlaku, pri težavah s ščitnico in drugih hormonskih neravnovesjih, pri prekomerno stresnem življenju (za zmanjšanje učinkov stresa), pri težavah z nespečnostjo, za zmanjševanje bolečin pri migrenah, ranah, opeklinah, kot preventiva pred prehladi in infekcijami ter za krepitev imunskega sistema in vitalnost celic.

Delovanje

Številne povratne informacije kupcev po vsem svetu potrjujejo odličnost in efektivnost aparata. Deluje lahko podnevi in ponoči – samo priključite ga v električno omrežje.

Za izvajanje ionske terapije ga postavite čim bližje vas v višino nosa oz. glave in normalno vdihavajte skozi nos. Tudi če imate nos zamašen, se potrudite, da vsaj delno vdihavate skozi nos, lahko pa delno tudi skozi usta. Sluznica bo kmalu upadla in bo dihanje  lažje.

Če pa je vaš namen predvsem čiščenja zraka pa ga postavite na višje mesto in pustite, da deluje. Uporablja se lahko kjerkoli v zaprtem prostoru.

10 ključnih prednosti ionizatorjev IONEX

1. Patentirana tehnologija
Ionizatorji IONEX z ogljikovo ščetko so vrhunski, patentiran proizvod slovenskega proizvajalca IONEX, ki so plod lastnega dela in izboljšav. Prilagojeni so vašim potrebam – tihi, kompaktni, zmogljivi in prijetnega videza.

2. Certifikati kakovosti
Kakovost aparata dokazujejo atesti: SIQ, CE, IEC, CB, EMC, LVD, ROHS, GS, TÜV in meritve negativnih ionov na Inštitutu Jožefa Stefana. Številne povratne informacije kupcev potrjujejo odličnost in efektivnost aparata.

3. Izjemen učinek
Ionizator zraka IONEX proizvaja veliko količino negativnih ionov ter na ta način zagotavlja občutne ugodne učinke. Mnogi konkurenčni produkti so zmožni zagotoviti le polovične ali celo četrtinske količine ionov v primerjavi z ionizatorjem IONEX.

4. Kompakten dizajn
Ionizatorje zraka IONEX odlikujeta napreden dizajn in majhnost, zato z lahkoto najdete prostor zanj in ga nosite s seboj na delovno mesto, na potovanja, v toplice itd.

5. Tiho delovanje
Glasen aparat je vedno moteč, pa če še tako tiho brni, predvsem ponoči v spalnici, zato v ionizator nismo vgradili ventilatorja, ki ga pogojujejo nepotrebni filtri in s tem odstranili dodatne stroške menjav in delo s čiščenjem le-teh.

6. Varna ogljikova ščetka
Ena od najpomembnejših lastnosti našega ionizatorja je ta, da aparat oddaja negativne ione iz ogljikove ščetke, ki nikoli v svoji dolgi življenjski dobi ne oddaja škodljivega ozona, kot na primer ionizatorji s kovinsko iglo, plazmo ali membrano.

7. Izjemna sposobnost čiščenja
Poleg zdravilnega vpliva negativnih ionov na telo, ki so ga potrdili številni inštituti po svetu, je glavna sposobnost tega aparata čiščenje zraka. Pri tem izkorišča fizikalne in kemične lastnosti, saj se negativni ioni vežejo na obstoječe lebdeče delce v zraku. Iz zraka je zmožen odstraniti tudi najnevarnejše podmikrometrske delce saj in izpušnih plinov, ki so kancerogene in s tem varuje pljuča in druga tkiva pred nalaganjem strupenih snovi.

8. Enostavno vzdrževanje
Vzdrževanje ionizatorja je popolnoma enostavno – enkrat na teden ga zgolj obrišete z vlažno krpo ter očistite njegovo okolico, saj se umazanija iz zraka najbolj nalaga v bližini.

9. Življenjska doba več kot 10 let
Življenjska doba ionizatorja IONEX je več kot deset let. Zagotavljamo vam 2-letno garancijo na delovanje.

10. Blagodejen vpliv na zdravje
Negativni ioni pomagajo blažiti težave astmatikov, alergikov in hipertonikov ter povečajo obrambni mehanizem telesa, uravnavajo delovanje ščitnice, izboljšujejo koncentracijo in delovno storilnost ter sposobnost učenja. Z našo preizkušeno metodo intenzivnega vdihavanja negativnih ionov iz ionizatorja IONEX (ionska terapija) so številni uporabniki ne samo izboljšali zdravstveno stanje, ampak tudi v celoti trajno odpravili vse simptome alergij, astme, bronhitisov, drugih respiratornih težav ter visok tlak. Ker smo edini na svetu s takšnimi odličnimi rezultati, smo zbudili pozornost zdravnikov, ki so tudi sami postali uporabniki ionizatorjev IONEX in jih priporočajo naprej svojim pacientom.

English

Spletni piškotki

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.