Your cart is empty.
×
Your cart is empty.

SLOVENSKI IONIZATORJI ZRAKA

14 DNEVNO VRAČILO

2 LETI GARANCIJE

100% VAREN NAKUP

Pogosta vprašanja

Ionizers

 • Jamstvo z vračilom denarja

  Seveda, če niste zadovoljni z izdelkom, lahko odstopite od pogodbe v 14 dneh, nato pa v 14 dneh izdelek vrnete. Blago mora biti nepoškodovano in v izvirni ter nepoškodovani embalaži. Oglejte si razdelek Vračila glede podrobnosti postopka vračil na dnu spletne strani.

  Ionizator zrak očisti temeljito in z gotovostjo. Upoštevajte pa, da so rezultati čiščenja zraka lahko pokažejo šele po več kot 3 tednih, saj je odvisno od tega, kako močno je zrak onesnažen in tudi od letnega časa (v zimskem času je zrak bolj onesnažen zaradi ostankov kurjave v zraku). Poleti traja dlje časa, da se umazanija pozna. Rezultat čiščenja je sivo – črna sled, ki se nabere predvsem v okolici ionizatorja (do razdalje cca. 1,5 m na vsako stran in cca. 0,5 m v višino). To sled očistite z vlažno krpo in čistilom. Lahko se sled pozna tudi na steni za ionizatorjem, zato priporočamo, da jo zavarujete z akrilno ali pralno barvo, tapeto ali samolepilno folijo, ki se jo da enostavno očistiti.

  Za preizkus, kako onesnažen je zrak v okolici, postavite beli kos papirja pod ionizator in opazujte, v kolikšnem času se pojavijo sledi nesnage na tem papirju – v treh tednih bi morali opaziti temnejšo liso okoli ionizatorja.

  Pozor: Vračilo izdelkov za osebno higieno (ščetke, krtače za lase) ni mogoče.

 • Kam postaviti ionizator za učinkovito čiščenje zraka?

  Za hitro in učinkovito čiščenje zraka je najbolje, da ionizator postavite čim višje – na višino več kot 1,80 m. Negativni ioni namreč počasi padajo proti tlom v dolgem loku in se na svoji poti vežejo na vse onesnaževalce v zraku.

  Če je ionizator postavljen na višini cca. 2 m, ima domet cca. 8 m, seveda pa je odvisno od količine umazanije v zraku in se učinek in hitrost čiščenja razlikuje od primera do primera. Na večjo onesnaženost zraka vpliva prisotnost cest (še posebej avtocest in hitrih cest) v bližini, prisotnost kurišč v okolici, kamini in peči na trda goriva, prisotnost industrije, peskokopov, kamnolomov; na višji delež cvetnega prahu v zraku pa vpliva bližina gozdov in travnikov. Vse te delce, tudi tiste, ki imajo premer manjši od mikrona, lahko negativni ioni odstranijo iz zraka brez težav. Zrak je popolnoma čist in svež.

 • Kako se izvaja ionska terapija?

  Negativni ioni so nujno potrebni v vseh zaprtih prostorih (zlasti tistih, ki so polni sintetičnih materialov); čistijo zrak, prinašajo boljšo koncentracijo in dobro počutje, zmanjšujejo stresne hormone, glavobole, dihalne bolezni.

  Redna dnevna (in nočna) ionska terapija je priporočljiva za preprečevanje prehladov in drugih nalezljivih bolezni, za krepitev imunskega sistema otrok, da lahko dosegajo najboljše rezultate. Ionska terapija pomaga pri vseh težavah, povezanih s pomanjkanjem negativnih ionov, astme, alergij, hipertenzije, stresa in nezdravega delovnega in življenjskega okolja. Predvsem pa je pomembna za odpravljanje simptomov vseh vrst alergij, astme in histaminske intolerance, saj po naravni poti in brez neželenih stranskih učinkov znižuje presežek histamina v krvi.

  Ionsko terapijo se izvaja tako, da preprosto vdihavate negativne ione blizu ogljikovega ščetke čim večkrat dnevno in čim dlje, vendar vsaj 10 minut na inhalacijo in skupno približno 3 ure na dan. Ionizator naj bo čim bližje, saj se v bližini ogljikove ščetke nahajajo največje količine negativnih ionov. Celonočno terapijo svetujemo tudi v vseh primerih alergij, astme, hipertenzije, vseh vrst respiratornih bolezni, šibkega imunskega sistema, hormonskega neravnovesja itd. Za nočno terapijo preprosto postavite ionizator na nočno omarico ali blizu postelje tako, da je obrnjen proti vam in naj deluje celo noč.

  Odprava simptomov se bo pokazala v nekaj dneh do nekaj tednih. Popolno odstranitev vseh simptomov je mogoče doseči le z vsakodnevnim rednim zdravljenjem (kot je opisano) v 6 mesecih do 1 leta. Upoštevajte, da ni zgornje meje, kako dolgo je treba vdihovati negativne ione – čim dlje in kolikor je to potrebno. Ionizator zraka IONEX nikoli ne oddaja škodljivega ozona, zato je vdihavanje popolnoma varno. Zaradi intenzivnega vdihavanja negativnih ionov so številne zadovoljne stranke dosegle tako dobre rezultate in popolno odpravo alergijskih simptomov, kot so nekatere opisale v knjigi Lorene Leonardos ”Negativni ioni kot način zdravljenja – Dokazi svetovnih inštitutov”.

  Ionska terapija

  Ionska terapija izvira iz narave in je ena tistih, za katero stoji tudi znanstvena stroka. Dokazani so namreč številni pozitivni vplivi negativnih ionov na človeško telo, zdravje in počutje.
  Dr. Kornblueh, pionir tovrstnih raziskav, je dokazal, da je potrebno ionsko terapijo pričeti z dodajanjem negativnih ionov v ozračje bivalnih prostorov in na delovnem mestu, s čemer izboljšamo naravno ravnovesje, ki ga je zmotila civilizacija.
  S tem postopkom odstranite simptome – zamašen nos, pekoče oči, kašelj in druge neprijetnosti, ki jih povzročajo alergije, kar so dokazali tudi uspešni znanstveniki prof. Sulman iz Izraela, prof. Krueger iz ZDA, prof. Bulatov iz Rusije, prof. Bechgaard in prof. Bennevie iz Danske in drugi.
  Fakulteta za biologijo in zdravje ljudi v Surreyju je preučevala učinke ioniziranja pri tisoč osebah, ki so v daljšem obdobju uporabljale ionizator. Rezultati prikazujejo izboljšano stanje pri vseh respiratornih in bronhialnih boleznih. Dr. Palti ugotovil, da velika količina pozitivnih ionov (nesnage) povzroča bronhialne krče pri otrocih, medtem ko jih negativni ioni zmanjšujejo in celo v celoti odpravljajo. Dr. A. P. Wehner je v ZDA razvil t. i. aerosolno elektroterapijo z ionizatorjem, ki se uspešno uporablja pri zdravljenju številnih obolenj – bronhitisa, astme, prehladov in alergij.

  Metoda Leonardos

  IONEX je eden redkih ionizatorjev, pri katerem lahko brez skrbi vdihavate negativne ione neposredno ob ogljikovi ščetki, saj ta ne proizvaja škodljivega ozona. Ko pridejo negativni ioni prek pljučnih mešičkov v kri, znižajo raven histamina, regulirajo tlak in utrip, znižujejo raven stresnega hormona, uravnavajo delovanje ščitnice, izboljšujejo koncentracijo in produktivnost, kar je še posebno zaželeno v poslu in pri učenju.
  Ionska terapija se izvaja z vsakodnevnim rednim čim bolj pogostim vdihavanjem, vsaj pa po 2-3 ure na dan mimogrede, ko opravljate kakšno statično dejavnost (na primer zvečer ob gledanju TV programa, ob branju, učenju ali si ga namestite v pisarni v višini glave). Ionizator enostavno primite v roke ali si ga namestite v bližino (manj kot meter stran) v višino glave in globoko vdihavajte tik ob ogljikovi ščetki (črna ščetka, ki gleda iz aparata). Tam je količina negativnih ionov najvišja. Ena seansa naj traja vsaj 10 minut ( npr. alergiki na pršice, ko zjutraj vstanete), priporočeno pa je dlje. Hkrati je potrebno redno izvajati še nočno terapijo, in sicer tako, da se ionizator postavi vsako noč pred spanjem ob posteljo in pusti delovati celo noč. Postavljen naj bo v višino postelje ali višje, čim bližje glavi in ne dlje kot meter stran. Olajšanje simptomov se pokaže že kmalu po začetku redne uporabe, rezultati v smislu občutne in popolne odprave simptomov pa se pokažejo približno v 6 – 12 mesecih, odvisno od starosti osebe, rednosti in intenzivnosti izvajanja ionske terapije in kroničnosti zdravstvenega stanja. Otroci se praviloma hitreje odzivajo na ionsko terapijo kot starejše osebe. Veliko je poročil o otroškem prehladu in bronhitisu, ozdravljenem po eni sami noči ob ionizatorju. Odzivanje starejših oseb je počasnejše, vendar tudi obstajajo primeri ozdravljenja po samo eni ali dveh nočeh uporabe ionizatorja.
  Pomembno pa je poudariti, da pri tej metodi zdravljenja ni nobenih stranskih učinkov, kot npr. pri konzumiranju tablet ali pršil.
  Na enak način izvajamo ionsko terapijo pri vseh vrstah alergij, vseh vrstah astme, bronhitisu, bronhiolitisu, drugih respiratornih težavah vključno s KOPB, pri povišanem krvnem tlaku, pri težavah s ščitnico in drugih hormonskih neravnovesjih, pri prekomerno stresnem življenju (za zmanjšanje učinkov stresa), pri težavah z nespečnostjo, za zmanjševanje bolečin pri migrenah, ranah, opeklinah, kot preventiva pred prehladi in infekcijami ter za krepitev imunskega sistema in vitalnost celic. Številne povratne informacije kupcev po vsem svetu potrjujejo odličnost in efektivnost aparata.

 • Ali je ionizator zraka IONEX primeren za otroke? Kako naj otroci izvajajo terapijo z negativnimi ioni?

  Seveda, ionizator je pravzaprav zelo priporočljiv za otroke in popolnoma varen za uporabo.

  Redna vsakodnevna (in nočna) terapija z negativnimi ioni je priporočljiva za preprečevanje prehladov in drugih nalezljivih bolezni, za krepitev imunskega sistema otrok, predvsem pa za odpravljanje simptomov alergij, astme, za odpiranje dihalnih poti (zgornjih in spodnjih dihal) ter lažje izločanje sluzi iz dihal. 

  Otroci izvajajo ionsko terapijo na enak način in enako pogosto, kot odrasli. Preberite si razdelek ”Kako izvajam ionsko terapijo”.

 • Če pravilno razumem, pri ionizatorju IONEX ni potrebno čistiti nobenih filtrov?

  Pravilno.

  Ionizatorji IONEX nimajo filtrov, saj zraka ne filtrirajo. Filtri so popolnoma nepotrebni, kar bomo razložili v nadaljevanju.

  Čiščenje zraka namreč poteka takole: Negativni ioni se vežejo na vse delce v zraku, delci delcev padajo na tla in na površino ter tam tudi ostanejo, dokler jih ne obrišete. Se pravi, čiščenje poteka v zraku, onesnaževalci padejo na površine in na tla. Pomembno je, da se ti delci ne dvignejo več v zrak in jih ne morete več vdihniti. Ionizator nikoli ne vleče umazanije nase, je pa res, da se največ umazanije naloži v bližini ionizatorja, saj tam čiščenje zraka (vezava delcev) poteka najhitreje.
  Najpomembneje pri tem načinu čiščenja zraka je, da je ionizator sposoben oddajati ogromne količine negativnih ionov, tako da lahko čiščenje zraka poteka hitro in učinkovito in da po čiščenju v zraku še vedno ostanejo številni negativni ioni, da vam lahko prinesejo terapevtske učinke.

  Način čiščenja zraka z ionizacijo edini lahko iz zraka odstrani podmikrometrske delce saj, izpušnih plinov (PM delce vseh velikosti), kemikalij in drugih delcev, ki jih sicer filtri niso sposobni odstraniti in so najbolj nevarni za zdravje. Če bi ionizator uporabljal filter, bi nujno moral zrak tudi krožiti, torej bi moral uporabljati ventilator, ki je glasen (tudi če ima najtišji motor), kar je moteče pri uporabi v spalnici. Naš cilj je namreč bil razviti aparat, ki se popolnoma prilagodi vsem potrebam človeka in je nemoteč pri uporabi. Poleg tega imate manj dela s čiščenjem aparata in nobenih skritih stroškov z menjavami filtrov. Ogljikova ščetka je namreč vzdržljiva, ima zelo dolgo življenjsko dobo in je ni potrebno menjavati.

  Kako se očisti ionizator (in njegovo okolico) si preberite v razdelku ”Kako očistim ionizator”.

   

 • Kako očistim moj ionizator?

  Vzdrževanje ionizatorja je preprosto. Ionizator izključite iz električnega omrežja in ga najprej razelektrite. To naredite tako, da vtikač položite za trenutek na ogljikovo ščetko. To razelektritev lahko ponovite večkrat tedensko, ne samo ob čiščenju, še posebej, če slišite rahlo prasketanje aparata ali vas strese statična elektrika, ko se dotaknete ogljikove ščetke (to pomeni, da se je nabralo preveč statične elektrike, kar ni nevarno, samo občutek je neprijeten). Nato ga očistimo oziroma pobrišemo po površini ogljikove ščetke z mehko krpo (ki je lahko rahlo vlažna, vendar ne mokra!), najbolje mikrofibro. Svetujemo, da očistite tudi neposredno okolico ionizatorja zraka IONEX, saj je večina umazanije iz zraka nameščena v njegovi bližini. Količina umazanije pa je odvisna od količine onesnaženosti v zraku, lokacije in tudi od letnega časa (pozimi se nabere več umazanije zaradi emisij od kurjave). Ta umazanija je videti kot črno-siva plast in se lahko naloži tudi na steni. Priporočamo, da steno zavarujete z akrilno barvo, da jo boste lahko obrisali ali namestite samolepilno folijo ali tapeto, ki se jo bo dalo obrisati.

  Pogostost čiščenja je odvisna od onesnaženosti zraka; vsaj enkrat mesečno je čiščenje potrebno, če se ionizator nahaja v spalnem prostoru, če pa je ionizator nameščen v kuhinji ali če je v prostorih cigaretni dim oz. kamin, pa se priporoča čiščenje vsaj 1x tedensko, saj ogljikova ščetka lahko postane trda in lepljiva na dotik. V tem primeru dodajte na krpo majhno količino nežnega mila, da raztopi umazanijo. Po čiščenju je potrebno v celoti odstraniti milo z ogljikove ščetke s čisto krpo ter pustiti, da se temeljito posuši. Ko je ogljikova ščetka popolnoma suha, jo s prstom malce »počešemo« (razpremo posamične ogljikove nitke, da zavzamejo čim večjo površino). Pred ponovno črno-sivavključitvijo aparata v elektriko se prepričajte, da je ogljikova ščetka popolnoma suha.

  Ionizatorja ne postavljajte na električne naprave (hladilnik, TV, monitor ipd.) oz. kovinske podlage, saj to poveča nastajanje statične elektrike.

  Ionizatorja nikoli ne spirajte pod tekočo vodo ali z drugimi tekočinami. Preden aparat čistite, ga izlopite iz električnega omrežja in uporabite vlažno (ne mokre!) krpo. V režo, kjer je ogljikova ščetka, ne dajajte ničesar, da se ne poškodujejo.

 • Ali imam lahko odprto okno, ko je ionizator IONEX priklopljen?

  Seveda. Ravnate lahko tako, kot bi običajno oz. kot si želite. Okna in vrata imate lahko odprta, ker negativni ioni opravljajo svoje naloge – takoj odstranijo z zraka vse onesnaženje, ki vstopa v bivalne prostore.

  Če živite v predelih, kjer je onesnaženje zraka hujše skozi vse leto in v zimskem času, ko je koncentracija trdnih delcev (PM) res visoka, je zunanji zrak močno onesnažen s sajami, dimom in smogom. Takrat priporočamo, da imate zaprta okna, da zmanjšate vnos teh hudih onesnaževalcev v notranje prostore. V neki meri nesnaga v notranji prostor vseeno prehaja kljub zaprtim oknom, saj tudi konstrukcija diha in se z novim zrakom pretočijo v stavbo tudi nevarni PM delci (stene jih ne ustavijo). Lahko ste pomirjeni, da zrak kljub zaprtim oknom ne bo postan in zatohel, saj ga bodo negativni ioni očistili vseh vonjav in nečistoč.

 • Vsakič, ko držim delujoč ionizator in se po nesreči dotaknem ogljikove ščetke ali nečesa kovinskega, začutim rahlo električno tresenje. Je to normalno?

  Najprej želimo poudariti, da gre za popolnoma normalen pojav in da je z aparatom vse popolnoma v redu. Gre za pojav statične elektrike, ki se zaradi delovanja ionizatorja nabira na ogljikovi ščetki. Statična elektrika ni nevarna (niti za otroke), zato ne skrbite, le občutek, če se jo dotaknemo, je neprijeten (nas zbode).

  Ljudje smo nabiti s statično elektriko (to so pozitivno nabiti delci) zaradi okoljskih pogojev (npr. ker nas obkroža veliko sintetičnih materialov). Ko se dotaknete kovinskega predmeta (npr. avtomobilskih vrat), vas strese statična elektrika, ker se sprosti skozi vas. Enako je, če se dotaknete ionizatorja, statična elektrika se sprosti.

  Za odpravo te statične elektrike je postopek preprost. Ionizator izključite iz električnega omrežja, vtikač položite za trenutek na ogljikovo ščetko, da se aparat razelektri. To lahko storite vsakodnevno, če je to potrebno, še posebej, če slišite rahlo prasketanje aparata (te pokajoči zvoki pomenijo, da se je statične elektrike nabralo preveč) ali vas strese statična elektrika, ko se dotaknete ogljikove ščetke. Vedno pa ionizator razelektrite, preden ga očistite.

  V izogib prevelikem tvorjenju statične elektrike vam svetujemo, da ionizatorja ne postavljate na kovinske podlage.Ionizatorja tudi ne postavljate preblizu električnih naprav (hladilnik, TV, monitor ipd.), saj negativne ione privlačijo pozitivno nabiti ekrani, lepijo se v njihovo bližino, kjer se uničijo in se zato ne morejo učinkovito razporediti po zraku. Pa tudi umazanija se pretirano nalaga v okolico monitorjev.

  Druga rešitev, ki jo priporočamo, je, da postavite ionizator na višje police oz. omare. Tako bo izven dosega rok in bo učinek čiščenja zraka večji. Negativni ioni lahko pokrijejo daljšo razdaljo (in s tem večji volumen zraka), če je ionizator postavljen višje.

  Dodatna varnostna navodila

  Ionizatorja pri čiščenju nikoli ne spirajte pod tekočo vodo ali z drugimi tekočinami. Preden aparat čistite, ga izklopite iz električnega omrežja in uporabite vlažno (ne mokre!) krpo. V režo, kjer je ogljikova ščetka, ne dajajte ničesar, da se ne poškodujejo.
  Aparata ne uporabljajte, če je poškodovan kabel, vtikač ali drugi deli. V tem primeru mora popravilo opraviti za to pooblaščena oseba oz. naš servis.  Ne dovolite otrokom, da se igrajo z aparatom, ki je pod električno napetostjo.

 • Opažam, da je po daljši uporabi ionizatorja stena ali strop v nekaterih delih postala črna. Sprašujem se, ali je to škodljivo? Zakaj se to dogaja in kako ga očistim?

  Ta pojav je povsem običajen za ionizacijo zraka. Pravzaprav ste lahko zgroženi nad dejstvom, kako onesnažen je zrak, čeprav ni tako videti na prvi pogled.

  Onesnaženje na vaši steni je prišlo iz zraka, ne iz ionizatorja. To so podmikrometrski delci saj in izpušnih plinov (ki so na steni vidni kot črno-siv prah), ki so najbolj škodljivi in ​​rakotvorni. Ves čas so prisotni v zraku (vendar jih zaradi svoje mikroskopske velikosti ni mogoče videti) in jih ves čas vdihavamo, če jih ionizator ne bi odstranil. Večji del umazanije se zbira okoli ionizatorja, saj je tam prisotnih več negativnih ionov, ki se hitro vežejo na prašne delce, in jih spustijo na površine, od koder se ne dvignejo več in to opazimo kot siv prah. Negativni ioni se vežejo z onesnaževalci, kot so: umazanija, prah, formaldehid, izločki smol, virusi, bakterije, vonjave, iztrebki pršic, cvetni prah, drugi alergeni, delci odmrle kože, … in jih nevtralizirajo. Takrat padejo na tla zaradi gravitacije in se ne morejo več dvigniti, ker so ionizirani in s tem pretežki. Niso več škodljivi, ker jih ne moremo več vdihniti.

  Tudi najmanjši, najbolj nevarni onesnaževalci zraka velikosti 0,01 mikrona – npr. cigaretni dim, cvetni prah, PM delci in aerosoli – so uspešno odstranjeni. Te predstavljajo največje tveganje za zdravje, saj se mehanizmi biološke obrambe ne morejo učinkovito soočati s takim onesnaženjem. Negativni ioni odstranjujejo tudi neprijetne vonjave, saj so le-te podmikrometrski delci snovi, iz katere izhajajo in jo zaznamo, ko vstopajo v nosnice.

  Za preizkus, kako onesnažen je zrak v okolici, postavite beli kos papirja pod ionizator in opazujte, v kolikšnem času se pojavijo sledi nesnage na tem papirju – v nekaj tednih bi morali opaziti temnejšo liso okoli ionizatorja.

  ČIŠČENJE

  Ionizator zrak očisti temeljito in z gotovostjo. Upoštevajte pa, da so rezultati čiščenja zraka lahko pokažejo šele po več kot 3 tednih, saj je odvisno od tega, kako močno je zrak onesnažen in tudi od letnega časa (v zimskem času je zrak bolj onesnažen zaradi ostankov kurjave v zraku). Poleti traja dlje časa, da se umazanija pozna.

  Rezultat čiščenja zraka je sivo – črna sled, ki se nabere predvsem v okolici ionizatorja (do razdalje cca. 1,5 m na vsako stran in cca. 0,5 m v višino). To sled očistite z vlažno krpo in čistilom.

  Onesnaženje s površin zlahka posesamo in zbrišemo.

  Edini problem je, da se se sled lahko pozna tudi na steni za ionizatorjem. Priporočamo, da pred uporabo ionizatorja steno za ionizatorjem zavarujete z akrilno ali pralno barvo, s tapeto ali najenostavneje s samolepilno folijo, ki se jo da enostavno obrisati (prodajajo jih trgovine za dom), še posebej, če vaš ionizator stoji vedno na istem mestu.

 • Ali lahko količino oddanih negativnih ionov ionizatorja IONEX izmerimo z merilnikom ionov?

  Naše meritve smo izvedli na Inštitutu Jožef Stefan v posebej konstruiranem hermetično zaprtem laboratoriju s cevmi za dotok zraka, kjer je bilo mogoče s klasičnim merilnikom učinkovito meriti število negativnih ionov po zahtevnem in dolgotrajnem postopku. Te meritve so najbolj natančne in zanesljive.

  Seveda pa se da emisijo negativnih ionov izmeriti tudi ljubiteljsko z merilniki ionov, vendar mora biti tak merilnik sposoben izmeriti količine negativnih ionov nad 45 milijoni (4,5 x 10^7 negativnih ionov / cm^3 / sekundo in 0,51 x 10^13 negativnih ionov / sekundo). Če tega merilnik ni sposoben (kar je razvidno iz tehnične specifikacije), se bo števec le ponovno zavrtel na nič, ko doseže maksimum. Običajno pa velja, da poceni merilniki niso ravno zanesljivi.

 • Včasih med vožnjo v avtomobilu postanem zaspan, še posebej, če je vklopljena klimatska naprava. Za preprečevanje tega občasno odprem okna. Ali bi me avtomobilski ionizator zraka pomagal pri reševanju te težave?

  To je dober opis tega, kar se dogaja v avtu zaradi pomanjkanja negativnih ionov. Po zakonih fizike avtomobil deluje kot Faradayjeva kletka. Zaradi kovinske avtomobilske karoserije v notranjosti ni elektrostatičnega polja in ni prisotnih negativnih ionov. Zaradi pomanjkanja negativnih ionov se kmalu počutimo izčrpane, utrujene, zaspane, in to ne samo zaradi izčrpljujoče vožnje, kot bi morda mislili, temveč bi v atvu postali utrujeni tudi, če ne bi vozili in bi v avtu le brali knjigo. Ta učinek lahko povzroči resne nevarnosti v prometu. Zaradi utrujenosti in zaspanosti imamo počasnejše reakcije in se poveča število prometnih nesreč.

  ”Nič hudega, saj dobim negativne ione skozi ventilacijo zraka”, utegnete pomisliti. Vendar vam tudi to ne pomaga, saj so negativni ioni zelo občutljivi in se na svoji poti skozi ventilacijske cevi uničijo zaradi visokega trenja. Klimatska naprava tako še dodatno uničuje negativne ione.

  Priporočamo, da ionizator avtomobilskega zraka namestite na armaturno ploščo vašega avtomobila, da izboljšate koncentracijo, budnost, preprečite utrujenost in s tem prispevate k varnosti v prometu.

  Hkrati pa vam bo ionizator  rešil težavo zelo onesnaženega zraka v avtomobilski kabini, ki je poln (pozitivno nabitih) nevarnih rakotvornih plinov, saj in prahu. Filtri zraka pri tem ne pomagajo, saj ne morejo ustaviti podmikrometrskih delcev. Ionizator prečisti iz zraka tudi  druge strupene snovi, ki izhajajo iz plastičnih delov in umetnih materialov notranjosti avtomobila (npr. ko se plastična armatura na soncu segreva, lahko oddaja strupene snovi). Avtomobilski ionizator zraka IONEX vam tako preprečuje nalaganje strupenih snovi v pljučih.

   

  Pred kratkim smo razvili nov ionizator IONEXAir, ki je namenjen vgradnji v klimatsko napravo različnih tipov vozil (avtomobili na električni, bencinski in dizelski pogon, tovornjaki, plovila, avtodomi, letala) in ki avtomatično skrbi za vaše zdravje, dobro počutje in vašo varnost v prometu. Projekt targetira predvsem avtomobilsko in HVAC industrijo. IONEXAir projekt je leta 2018 dobil sredstva za razvoj in inovacije s strani Evropske Unije. Več o tem lahko preberete v poglavju ”O nas”.

  ”This project has received funding from the [European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme][Euratom research and training programme 2014-2018] under grant agreement No. 809132.”

 • Ali naj bi ionizator zraka IONEX oddajal kakšen vonj, ko je vključen? Kako vidim, da deluje?

  Ne, zaznali naj ne bi nobenega posebnega vonja pri delovanju ionizatorja IONEX, čeprav nekateri ionsko občutljivi ljudje opisujejo vonj negativnih ionov kot “svež čisti vonj po nevihti”. Ionizator IONEX nima ventilatorja, zato ne pričakujte močnega piša ali kakršnega zvoka. Če se z nosom ali usti približate ogljikovi ščetki, lahko čutite le lahen tih piš, ko/če je napetost v stavbi višja (približno 230-240 V). Rezultat ioniziranja zraka je opazen v nekaj dneh, ko se onesnaženje iz zraka začne kopičiti okoli ionizatorja (opazite lahko temen prašni krog okoli njega – temen je zaradi vseh izpušnih plinov, saj, dima in prahu v zraku). Pod ionizator lahko postavite bel papir, da preizkusite njegovo delovanje. V kolikšnem času se bo umazanija okoli ionizatorja poznala, je seveda odvisno od onesnaženosti zraka. Rezultat je viden tudi, ko sončni žarek sveti v prostor – ko je zrak ioniziran, v zraku ni lebdećčih prašnih delcev. Zrak je svež in čist.

  Razliko bodo predvsem in najhitreje opazili tisti, ki imajo težave z zdravjem. Nekaj primerov:

  • Tisti, ki imate težave z zamašenim nosom, boste opazili, da lažje dihate v bližini ionizatorja;
  • Astmatiki boste opazili, da se je zmanjšala pojavnost dihalnih stisk oz. da morate manjkrat uporabiti pršilo/pumpico, ki jo uporabljate po potrebi;
  • Alergiki boste opazili sprva olajšanje simptomov, z redno uporabo pa celo popolno odpravo simptomov;
  • Hipertoniki bodo z redno uporabo opazili, da se jim je krvni tlak znižal in stabiliziral. Dobro je vsakodnevno meriti in beležiti tlak in izboljšanje rezultatov sporočiti svojemu osebnemu zdravniku, da lahko prilagodi ali celo opusti uporabo zdravil. Vedno pa se glede tega posvetujte s svojim zdravnikom;
  • Opazili boste, da ste manjkrat prehlajeni oz. bolani;
  • Opazili boste, da imate več energije, delovnega elana in boljšo koncntracijo pri delu.

  Preberite si še druga pogosta vprašanja glede čiščenja, učinkov in delovanja ionizatorja.

 • Kakšna je razlika med ionizatorjem zraka in vlažilnikom, ki ima gumb za ionizacijo?

  Velika razlika. Ionizator zraka (konkretneje, ionizator IONEX), oddaja ogromno količino negativno nabitih majhnih zračnih ionov iz ogljikove ščetke. Negativni ion je negativno nabit delec, elektron, ki je v tem primeru prišel iz zadnje tirnice atoma ogljika.

  Vlažilnik oddaja vodne hlape (molekule vode). Med zračnim ionom (elektronom atoma) in kapljico vodne pare (vodno molekulo) pa je velika razlika. Zakaj? Elektron ima tendenco, da se veže na druge delce, da se nevtralizira. Na srečo je v zraku prisotnih veliko pozitnivno nabitih delcev (onesnaževalci), na katere se lahko veže. Vodna kapljica pa se ne more pritrditi na prah ali drugo umazanijo v zraku, kot se lahko negativni ioni, zato nima učinka čiščenja. Poleg tega vodna kapljica ne prinaša takšnih terapevtskih učinkov, kot jih negativni ioni.

  Negativni ioni so namreč bistveni za vse procese v človeškem telesu, saj uravnavajo različne funkcije, odpirajo dihalne poti, znižujejo stresni hormon, histamin, uravnavajo krvni tlak, znižujejo bolečino pri glavobolih in ranah, izboljšajo koncentracijo, delovno učinkovitost ter preprečujejo prehlade in različne okužbe, ki se prenašajo po zraku.

  Ti dve napravi nista združljivi v eni napravi, ker ionizator zraka potrebuje visoko napetost (4500V), da razbije atom (ogljika) in sprosti negativni ion, ter nizko moč (1,6 W). Nasprotno pa vlažilnik potrebuje večjo moč (običajno cca. 40 W) in majhno napetost (110 – 220 V). Kombinirana naprava z visoko napetostjo in višjo močjo bi bila smrtno nevarna! Torej gumb za ionizacijo dejansko ne prinese ionizacije v pravem pomenu. Nekatere tovrstne naprave smo testirali z ionoskopom (to je naprava, ki meri prisotnost negativnih ionov), ki ni zaznal prisotnosti negativnih ionov.

  Za čiščenje zraka in za doseganje terapevtskih učinkov morajo biti prisotne ogromne količine negativnih ionov. Vir ionizacije mora biti navzven viden, ne skrit, zato imajo negativni ioni prosto pot in se ne uničijo zaradi trčenja v ovire.

 • Zakaj je ionizator zraka IONEX dražji od drugih ionizatorjev zraka?

  V ceni ionizatorja se odraža vrednost visoko kakovostnih materialov, ki so vgrajeni vanje, še posebej edinstvene ogljikove ščetke ter zaradi visokih stroškov proizvodnje in razvoja. Ogljikova ščetka je najpomembnejši del ionizatorja, ki omogoča dolgoročno uporabo ionizatorja zraka IONEX (življenjska doba aparata je več kot 10 let). Za razliko od drugih ionizatorjev na tržišču, ki delujejo na kovinske igle, plazmo ali membrane, ionizator IONEX nikoli ne oddaja zdravju škodljivega ozona, kar omogoča ravno njegova patentirana in unikatna IONEX ogljikova ščetka. Cena odraža tudi visoke stroške opravljenih meritev in atestov (pristojbine za certifikacije RoHS, TÜV, GS, …).

 • Ali moram ionizator kaj izklapljati? Ali lahko ionizator uporabljam v kopalnici?

  Ionizator je lahko vklopljen ves čas. Lahko pa ga prestavljate iz prostora v prostor (čez dan v dnevne prostore ali kuhinjo, zvečer pred spanjem pa ga namestite v spalnico ali otroško sobo) in s tem prečistite zrak po celem stanovanju/hiši.

  Seveda se lahko ionizator zraka IONEX varno namesti tudi v kopalnicah ali na drugih mestih z višjo vlago. S klimatskim testom smo preizkusili delovanje ionizatorja v vlažnih in vročih okoljih ter dokazali, da vlaga ne vpliva na delovanje ionizatorja, niti ne povzroča nevarnih situacij. Posebej priporočljiva je uporaba v kopalnicah brez oken. Preprečuje slab in zatohel zrak ter nastajanje plesni. Ker gre ponavadi za manjši prostor, je dovolj, da zrak v kopalnici ionizirate dvakrat na teden po nekaj ur.

 • Ali ionizator IONEX oddaja ozon? Znano je namreč, da nekateri ionizatorji zraka sproščajo ozon.

  Ozon je nevarna in nevarna snov, ki povzroča kašelj. Zato smo se zelo potrudili, da bi našli material, ki nikol ne sprošča nobenega ozona. Uspelo nam je, zato ionizator IONEX za oddajanje negativnih ionov uporablja edinstveno patentirano ogljikovo ščetko. Vse meritve so bile opravljene na Inštitutu Jožefa Stefana v Ljubljani, da bi dokazali, da v celotni življenjski dobi ionizatorja (kar je več kot deset let) ni prisoten ozon.

  Drugi ionizatorji, ki uporabljajo kovinske igle, plazmo ali membrane, oddajajo tudi ozon. Sprva morda v dovoljenih mejah, sčasoma pa kovinske igle oksidirajo in se začne sproščati ozon v večjih količinah. Zato bi bilo potrebno takšne igle menjavati na nekaj mesecev, vendar pa nekateri proizvajalci sploh ne omogočajo menjave teh igel.

  Prednost ogljikove ščetke, ki ga je vredno omeniti, je tudi količina nastalih negativnih ionov. Ionizator zraka IONEX proizvaja največjo do sedaj izmerjeno količino negativnih ionov (ki znaša 4,5 x 10^7 negativnih ionov / cm^3 / sekundo in 0,51 x 10^13 negativnih ionov / sekundo), kar je desetkrat več kot drugi ionizatorji na tržišču.

  Zato imamo tako odlične rezultate in dobre povratne informacije od ljudi, ki so se rešili alergij, astme / bronhitisa in hipertenzije.

 • Kako velik prostor očisti ionizator zraka IONEX?

  Učinkovitost čiščenja je predvsem odvisna predvsem od onesnaženosti zraka. V splošnem je en ionizator zraka IONEX sposoben očistiti celo hišo ali stanovanje, če ga prestavljate iz enega prostora v drugega. Če je zrak običajno onesnažen (npr. stanovanje v mestu), lahko ionizator v 3-4 urah očisti sobo 50 m^2. Če je na primer v sobi kadilec, traja dlje (približno 6-8 ur) za čiščenje zraka v isti sobi. Pri manj onesnaženem zraku lahko ionizator prečisti tudi do 80m^2 odprtega prostora. Za prostore, kjer je veliko ljudi (kot so pisarne, čakalne sobe, hotelski lobiji, javna mesta), je bolje uporabiti več ionizatorjev hkrati, ker je zrak poln bakterij, virusov, vonjav, prahu, ipd.). Priporočamo, da je ionizator vklopljen neprekinjeno, ne glede na to, ali se uporablja doma, na delovnem mestu ali drugje. Na ta način se onesnaženje iz zraka sprotno odstranjuje in ko sonce posije v prostor, v sončnem žarku ne bomo opazili več lebdečih delcev prahu, ki jih običajno zaznamo.

 • Ali obstajajo kakršne koli omejitve ali previdnostni ukrepi pri uporabi ionizatorja (ali obstaja kakšen primer, za katerega ionizator ni priporočljiv?)

  Ne. Ionizator lahko brez zadržkov uporabljajo vse starostne skupine vseh zdravstvenih stanj, zlasti pa se uporaba ionizatorja priporoča astmatikom, osebe z alergijami, visokim krvnim tlakom, šibkim imunskim sistemom, ljudem, ki so pod stresom, otrokom, med gripo in zimsko sezono za obrambo pred infekcijskimi boleznimi, na javnih površinah itd.

 • Kakšna je življenjska doba ionizatorja zraka IONEX? Ali je treba kadarkoli zamenjati ogljikovo ščetko?

  Življenjska doba ionizatorja IONEX je več kot deset let. Ogljikova ščetka ne potrebuje zamenjave, vendar jo je treba očistiti najmanj enkrat na mesec ali večkrat, če je imate cigaretni dim v zaprtih prostorih.

  Očistite ga tako, da izključite ionizator iz vtičnice in obrišete ohišje in ogljikovo ščetko z rahlo vlažno mehko krpo, po možnosti z mikrofibro. To bo preprečilo, da bi ščetka postala lepljiva in umazana. Ta umazanija bi ovirala negativne ione, da se ne bi mogli učinkovito sprostiti in bi lahko opazili zmanjšan učinek čiščenja zraka. Če je ščetka trda in lepljiva na dotik, lahko uporabite majhno količino blagega mila, da raztopite umazanijo. Poskrbite, da vso milnico obrišete in pustite, da se ščetka posuši. Ko se posuši, posamična ogljikova vlakna razprostite čim širše. Preden priklopite aparat ponovno v elektriko, mora biti ogljikova ščetka popolnoma suha. Za podrobnosti si preberite tudi poglavje o vzdrževanju in čiščenju ionizatorja.

 • Kako vem, kdaj je zrak dovolj nevtraliziran?

  Ne gre toliko za nevtralizacijo, kot za odstranjevanje onesnaževanosti iz zraka. Negativni ioni se pritrdijo na vse delce, ki lebdijo v zraku, na primer: prah, cigaretni dim, bakterije, virusi, vonjave, iztrebki pršic in drugi alergeni. Vezani delec je težek in zaradi gravitacije pade na tla. Ti ionizirani delci se zaradi teže ne morejo znova dvigniti v zrak in jih ne moremo več vdihniti – s tem preprečimo akumulacijo umazanih delcev v pljučih in drugih tkivih, ki jih nikoli ne moremo več odstraniti in so glavni vzrok za različne bolezni dihal.

 • Znano je, da je preveč pozitivnih ionov nevarno za zdravje ljudi. Sprašujem se, če enako velja za preveč negativnih ionov? Ali ionizator ima časovnik (timer), da se ugasne?

  Velike količine negativnih ionov zagotovo ne škodujejo zdravju ljudi, temveč ravno nasprotno: zelo so koristni, saj izboljšujejo splošni imunski sistem, znižajo stopnjo stresnega hormona, raven histamina, uravnavajo krvni tlak, izboljšajo razpoloženje in vitalnost celic.

  Če bi bile ogromne količine negativnih ionov na kakršen koli način nevarne, se ljudje ne bi počutili tako dobro in poživljeno npr. pri slapovih, še posebej ob Niagarskih slapovih, kjer je bila izmerjena najvišja koncentracija negativnih ionov na svetu,ali pa na drugih krajih, kjer je prisotnih veliko negativnih ionov (ob morju, rekah, gozdovih, v kraških jamah,  po nevihtah, …)

  Časovnik (timer) za izklop ni potreben, saj negativnih ionov ni nikoli preveč. Pravzaprav smo morali vložiti veliko truda, da bi dosegli največjo količino negativnih ionov.

Zobna Ščetka

 • Kako preverim ali moja KISS YOU ščetka s polariteto deluje?

  Preverjanje delovanja polaritetne zobne ščetke je zelo enostavno. Potrebno je samo pritisniti na gumb, ki se nahaja na dnu ročaja. Takoj ko se to stori, se mora prižgati indikacijska lučka, ki jo najdete nad kovinsko ploščico. Tekom ščetkanja lučka ne bo gorela. Prav tako se med ščetkanjem ne pritiska na gumb. Test preverjanja se opravi pred ščetkanjem.

 • Kako je mogoče, da polaritetna ščetka KISS YOU odstranjuje zobne obloge in zobni kamen brez intenzivnega ali močnega ščetkanja?

  Ravno to je bistvo polaritetnih ščetk.

  Te delujejo na principu polaritete, ki pravi, da ima vsak element v naravi pozitiven ali negativen naboj. Elementi iste polarnosti se odbijajo med seboj, medtem ko se elementi različnih polaritet privlačijo. Če držite polaritetno ščetko v vaši roki in jo postavite na zobe (dodajte tudi vodo v usta, saj je dober prevodnik), se električno vezje sklene in se vklopi indikacijska lučka na zobni ščetki. To omogoča napajalno vezje v zobni ščetki. Električni tokokrog omogoči, da se glava ščetke nabije negativno, medtem ko zobna obloga začasno spremeni polarnost iz negativne v pozitivno, kar povzroči, da se obloga odstrani s sklenine in se prilepi na negativno nabito glavo. Tako lahko uspešno odstranimo vse obloge iz celo najbolj nedostopnih mest, saj se tudi voda oz. slina v ustih nabije negativno in pomaga pri odstranjevanju bakterij, ostankov hrane iz težje dostopnih mest. Tega ne moremo doseči z nobeno drugo zobno ščetko. Redno čiščenje s polaritetno ščetko KISS YOU učinkovito in zanesljivo ščiti pred zobno gnilobo, kariesom, slabim zadahom, vnetjem dlesni in drugimi težavami.

Dostava

 • Koliko znašajo stroški pošiljanja?

  Stroški pošiljanja po Sloveniji se obračunavajo pavšalno; torej enak strošek ne glede na težo, kraj dostave ali količino. Dostava je v 1-2 dneh.

  Dostavljamo s kurirsko družbo DPD, strošek je 4,5€ (z vključenim DDV), možno plačilo le z gotovino. To opcijo si lahko izberete tudi če plačate z bančnimi karticami preko spleta in želite, da vam dostavi kurir.

  Lahko pa se odločite, da vaš paket, poslan preko DPD, prevzamete na bližnji pošti ali vam najbližjem bencinskem servisu Petrol d.d. (odvisno, s kom ima DPD v določenem kraju pogodbo).

  O tej možnosti ste obveščeni preko e-pošte, ko vas DPD obvesti, kdaj lahko pričakujete paket. V primeru, da se odločite za prevzem na bencinskem servisu Petrol d.d., vam bo ob prevzemu paketa Petrol d.d. od 01.04.2019 dalje zaračunal še provizijo 0,30 EUR (z DDV) za storitev vročanja in 0,85 EUR (z DDV) za obdelavo odkupnine (če je plačilo z gotovino ali kartico).

  Primer: naročili ste po povzetju in želite plačati s kartico, naknadno izberete, da boste paket prevzeli v na bencinskem servisu Petrol. Strošek pošiljanja bo znašal: 4,5€ + 0,30€ + 0,85€ = 5,65 EUR.

 • Kam pošiljate?

  Pošiljamo po celi Sloveniji in vseh državah.

  Za Slovenijo in nekatere države imamo sklenjeno pogodbo s kurirsko službo DPD, v ostale države pošiljamo s Pošto Slovenije in/ali DHL.

  Dostava poteka od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, razen med prazniki in dela prostimi dnevi. V tem primeru je dostava naslednji delovni dan.

 • Kje je moj naročilo?

  Po oddaji naročila boste prejeli e-poštno sporočilo, ki bo vsebovalo podatke o stanju vašega naročila. Ko je vaše naročilo odposlano, boste prejeli e-poštno ali SMS obvestilo s strani kurirske službe DPD, kdaj okvirno bo dostava in kam. V tej točki lahko kraj ali čas dostave še spreminjate z odgovorom na to SMS ali e-poštno sporočilo. Lahko pa tudi stopite v stik z našo ekipo za pomoč strankam, ki vam lahko poda informacijo glede vašega naročila.

 • Ali mi boste pri pošiljanju v druge države dodatno zaračunali carino in uvozne dajatve?

  Države EU

  Za vašo pošiljko se ne bodo zaračunale nobene dodatne dajatve (carine ali uvozne dajatve).

  Države izven EU

  Cene izdelkov ne vključujejo carinskih in uvoznih dajatev, ki se razlikujejo od države do države. Le-te krijete sami. Če zavrnete sprejem pošiljke, ki ste jo kupili, lahko kurir vrne predmete na IONEX d.o.o. V primeru, da se to zgodi, bi IONEX d.o.o. morda moral plačati kurirju glede dodatne stroške vrnitve, vključno s carinskimi in uvoznimi dajatvami, ki bi jih morali plačati vi. Te stroške vam bomo odšteli od zneska, ki vam ga je dolgujemo.

 • Kdaj lahko pričakujem dostavo?

  Dostave potekajo od ponedeljka do petka med 8. in 16:30 uro. O približnem času dostave boste obveščeni s strani dostavne družbe prek e-pošte ali SMS obvestila, če ste ju navedli ob svojem naročilu. Dostava ni mogoče samo med vikendi, prazniki in drugimi dela prostimi dnevi. Če se s kurirjem zgrešite, vam bo pustil obvestilo, da je neuspešno poskušal dostaviti paket in pustil svojo telefonsko številko, na katero ga kontaktirajte in povejte št. vašega paketa. Kurir vam lahko paket pusti tudi na bližnjem Petrolu ali pošti, kjer ga prevzamete s podatkom o številki vašega paketa, ki jo izveste v SMS/e-poštnem obvestilu.

  Ob težkih vremenskih razmerah in v prazničnem času lahko pride do manjših zamud pri dostavi, tako da vas prosimo za razumevanje.

 • Kako prevzamem moje naročilo/paket?

  Zavedamo se, da morda niste doma, da bi prevzeli paket; zato ga lahko prevzame v vašem imenu tudi katera druga oseba. Lahko pa se s kurirjem dogovorite, da vam pusti na bližnjem bencinskem servisu ali pošti.

  Upoštevajte, da so vaše želje glede dostave (npr. določena ura dostave) le želje in ni zagotovljeno, da bodo izvedene.

  Če vas med dostavo ni bilo doma, bo kurir pustil obvestilo s svojo kontaktno številko, da lahko javite, kdaj vam ustreza ponovna dostava ali pa paket preusmerite na bližnji bencinski servis Petrol ali pošto.

 • Ali pošiljate na poštno ležeče naslove?

  Žal pošiljke na poštno ležeče naslove niso mogoče.

Vračila

 • Ste prejeli vračilo mojega izdelka?

  Prosimo dovolite teden dni časa, da se vaša paketna pošiljka vrne na IONEX d.o.o. Po prispetju vam bomo poslali potrditveno e-poštno sporočilo. Ko bo vračilo obdelano, boste prejeli dodatno e-poštno sporočilo. Če niste dobili nobenega sporočila od nas v 14-ih delovnih dneh, se obrnite na našo službo za pomoč strankam s številko naročila in podrobnostmi o vrnjenih predmetih. V izogib zamudam in nesporazumom vas prosimo, da za vračila uporabite naš obrazec za vračilo, ki ga najdete pod razdelkom Vračila. Vračate lahko samo nepoškodovane izdelke  originalni embalaži. Odstop od pogodbe pri nakupu izdelkov za osebno higieno (zobne ščetke in krtače za lase) ni možen (jih ni mogoče vrniti), razen če ne delujejo.

 • Kako vrnem izdelek?

  Če želite uveljaviti pravico do odstopa od pogodbe, nas morate obvestiti o svoji odločitvi, da odstopite od te pogodbe z nedvoumno izjavo, poslano po elektronski pošti (ionex@ionex.si) v 14 dneh od datuma ste prejeli blago. Če obdobje poteče na nedelovni dan, se vaš rok podaljša do naslednjega delovnega dne. Ni dovolj, da preprosto pošljete blago nazaj.

  Prosimo, priložite kopijo računa, telefonsko številko, e-pošto in številko bančnega računa ali PayPal račun, na katerega želite prejemati povračilo.

  Lahko pa elektronsko izpolnite in pošljete obrazec za vračilo (najdete v razdelku Vračila), vendar to ni obvezno. Tukaj je povezava: Obrazec za vračilo izdelka IONEX. Če uporabite to možnost, vam bomo brez odlašanja sporočili potrdilo o prejemu obrazca.

  Da bi izpolnili rok za umik od pogodbe, zadostuje, da pošljete svoje sporočilo v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa pred iztekom veljavnosti odstopnega roka. Blago morate poslati brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najkasneje v 14 dneh od dneva, ko nam sporočite umik iz te pogodbe. Rok je izpolnjen, če pošljete nazaj blago, preden je poteklo obdobje 14 dni.

  Sami boste morali nositi neposredne stroške vrnitve blaga. Izberete lahko najcenejšo vrsto običajne dostave, npr. po navadni pošti. Prepričajte se, da je blago neuporabljeno in nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži, ki je dodatno zapakirana v  zunanjo embalažo ali mehurčkasto folijo. Prosimo, da ne nalepite etiket neposredno na originalno škatlo, najprej vstavite v mehurček ali PVC vrečko.

  POZOR: Odstop od pogodbe pri nakupu izdelkov za osebno higieno (zobne ščetke in krtače za lase) ni možen (jih ni mogoče vrniti), razen če ne delujejo!

  Naslov za vračila:

  IONEX d.o.o., Slomškova 25, SI-1000 Ljubljana, Slovenija.

 • Lahko zamenjam izdelek?

  Menjave izdelkov niso mogoče, razen v primeru okvar znotraj garancijskega obdobja za posamični izdelek. Za tovrstne menjave je potrebno imeti račun ali pravilno izpolnjen garancijski list.

  Odstop od pogodbe pri nakupu izdelkov za osebno higieno (zobne ščetke in krtače za lase) ni možen (jih ni mogoče vrniti v 14 dneh brez razloga), razen če ne delujejo, takrat izdelek zamenjamo za novega.

 • Kakšna je politika vračil podjetja IONEX d.o.o.?

  Odstop od pogodbe pri nakupu izdelkov za osebno higieno (zobne ščetke in krtače za lase) ni možen (jih ni mogoče vrniti), razen v primeru okvar; takrat izdelek zamenjamo znotraj garancijskega obdobja.

  Če želite glede drugih izdelkov uveljaviti pravico do odstopa od pogodbe, nas morate obvestiti o svoji odločitvi, da odstopite od te pogodbe z nedvoumno izjavo, poslano po elektronski pošti (ionex@ionex.si) v 14 dneh od datuma, ko ste prejeli blago. Če obdobje poteče na nedelovni dan, se vaš rok podaljša do naslednjega delovnega dne. Ni dovolj, da preprosto pošljete blago nazaj.

  Prosimo, priložite kopijo računa, telefonsko številko, e-pošto in številko bančnega računa ali PayPal račun, na katerega želite prejemati povračilo. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TR kupca.

  Da bi izpolnili rok za umik od pogodbe, zadostuje, da pošljete svoje sporočilo v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa pred iztekom veljavnosti odstopnega roka. Blago morate poslati brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najkasneje v 14 dneh od dneva, ko nam sporočite umik iz te pogodbe. Rok je izpolnjen, če blago pošljete nazaj, preden je poteklo obdobje 14 dni.

  Sami boste morali nositi neposredne stroške vrnitve blaga. Izberete lahko najcenejšo vrsto običajne dostave, npr. po navadni pošti.

  Prepričajte se, da je blago neuporabljeno in nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži, ki je dodatno zapakirana v  zunanjo embalažo ali mehurčkasto folijo. Prosimo, da ne nalepite etiket neposredno na originalno škatlo, najprej vstavite v mehurčkasto ali PVC vrečko.

  Naslov za vračila:

  IONEX d.o.o., Slomškova 25, SI-1000 Ljubljana, Slovenija.

   

  Če si torej premislite glede vašega nakupa, opravljenega na daljavo prek spletne trgovine, lahko izdelek vrnete k nam pod naslednjimi pogoji:

  • Svojo odločitev o odstopu od pogodbe morate sporočiti v 14 dneh po dobavi.
  • Izdelek (ne iz kategorije za osebno nego!) je treba vrniti v 14 dneh po tem, ko ste sporočili svoj odstop od pogodbe.
  • Predmeti ne smejo biti poškodovani, uporabljeni ali opraskani.
  • Izdelke je treba vrniti v originalni in nepoškodovani embalaži s pripadajočimi navodili oz. drugimi dokumenti.
  • Na originalno embalažo ne lepite etiket, temveč jo prej dajte v vrečko / drugo embalažo / mehurčkasto folijo.
  • Izdelek vrnete na lastne stroške.
  • Obdržite dokazilo o pošiljanju za primer izgube paketa. Brez tega ne bomo mogli obdelati vašega vračila.
  • Pridržujemo si pravico, da vam ne bomo povrnili stroškov, če nam vrnete predmete zunaj pogojev naše politike vračanja.
 • Ali lahko prekličem naročilo?

  Pravico imate, da prekličete pogodbo v 14 dneh po prejemu naročila.

  Za uveljavljanje pravice do preklica morate obvestiti IONEX d.o.o. o vaši odločitvi o preklicu pogodbe tako, da bodisi izpolnite obrazec za preklic (poglejte oddelek Vračila), bodisi da se obrnete na našo ekipo za pomoč strankam na e-poštni naslov: ionex@ionex.si s podrobnim opisom vašega imena, naslova in številke naročila ter da želite odpovedati pogodbo. To morate narediti v 14 dneh po prejemu naročila. Nato morate nepoškodovan izdelek vrniti v originalni embalaži. Stroške pošiljanja nosite sami.

  Pozor: Vračilo izdelkov za osebno higieno (ščetke, krtače za lase) ni mogoče.

  Naslov za vračilo je:

  IONEX d.o.o.
  Slomškova 25
  1000 Ljubljana
  Slovenija, EU

  Povrnili vam bomo ceno, ki ste jo plačali za izdelek. Stroške pošiljanja v obe smeri (nakup in vračilo) krijete sami.

 • Koliko časa po dobavi/dostavi lahko vrnem izdelek?

  Izdelke (razen tistih za osebno higieno – ščetke, krtače) lahko vrnete v roku 28 dni po dobavi (v 14 dneh po dobavi nam morate sporočiti svojo namero glede vračila, potem pa v 14 dneh vrniti izdelek). Vrnjeni predmeti morajo biti v nepoškodovanem in neuporabljenem stanju, v originalni embalaži.

  Pridržujemo si pravico, da vam ne bomo odobrili vračila kupnine, če nam vrnete predmete neskladno s pogoji naše politike vračil. Za več informacij si oglejte še poglavje “Kako vrnem izdelek?”

Naročila

 • Ali so informacije o mojem plačilu varne?

  Lahko ste prepričani, da je nakupovanje preko spletne strani www.ionex.si varno. Naša spletna stran ima varnostni certifikat SSL, katerega namen je zavarovanje podatkov, ki se prenašajo med strežnikom in brskalnikom obiskovalca spletne strani. Kreditne, debetne in plačilne kartice se obdelujejo prek zanesljivega sistema Swipe Payment Gateway.
  Varnost je za nas zelo pomembna, zato naša spletna stran vsebuje svojo programsko opremo za šifriranje, da lahko vedno zagotovljamo varnost kritično občutljivih podatkov, kot so vaše ime, naslov in podatki o vaši kreditni / debetni kartici. Podatkov, ki so bili posredovani med vašim računalnikom in našim spletnim mestom, ni mogoče prebrati, če jih nekdo drug prestreže.

 • Katere načine plačila omogočate?

  Imamo več možnosti plačila (Slovenija):

  • Kreditne in plačilne kartice
  • PayPal
  • Bančno nakazilo na TR (po predračunu, ki vam ga pošlje sistem ob naročilu)
  • Po povzetju z gotovino
  • Po povzetju z bančno kartico (v storitev je vključena bančna provizija, zato je dostavnina dražja).

  Možnost osebnega prevzema v trgovini IONEX, Slomškova 25, 1000 Ljubljana od ponedeljka do petka med 9. in 16. uro.

  Vse transakcije s karticami varno obdelujemo prek Paymill GmbH.

 • Zakaj ne morem dostopati do oz. naročiti z vašega spletnega mesta?

  Ojoj! Žal nam je, da ste naleteli na tehnične težave z našo spletno stranjo. Priporočamo vam, da redno posodabljate vaš operacijski sistem. Če to ne deluje, poskusite uporabiti drug brskalnik in počistiti predpomnilnik.

 • Zakaj moja koda za popust ne deluje?

  Vaša koda:  Ali ste pravilno vnesli kodo? Naše kode so občutljive na velike in male črke, poskusite kopirati in prilepiti kodo v polje Promo Code tik pred nakupom.

  Datum veljavnosti: Prosimo, poglejte splošne pogoje in pogoje kode popusta, da preverite, ali je ta ponudba še vedno veljavna.

  Produkti: Občasno nudimo popuste za samo določene izbrane predmete in bo to navedeno v pogojih kode. Morda se vaša koda ne nanaša na vaš izbrani produkt.

  Unikatne kode: Če imate srečo, da prejmete unikatno kodo, prosimo upoštevajte, da je ne morete uporabiti skupaj z drugo kodo popusta, kodo pa lahko uporabite le enkrat.

 • Kako uporabim kodo za popust?

  Ko dodate izbrani izdelek v spletno košarico, morate pritisniti “Oglej si košarico”, vnesti kodo za popust v za to določeno polje in pritisniti  “Uporabi kodo za popust”. Nato nadaljujte s pregledovanjem naročila in s postopkom plačila.

  Vaš popust se nanaša samo na produkte v redni ponudbi in se ne dodaja k produktom, ki so že v akciji ali na ekskluzivno ponudbo. Ne nanaša se na stroške pošiljanja, morebitne carine ali uvozne dajatve pri pošiljanju v tujino,

 • Ali lahko uporabim več kot eno kodo za popust pri mojem naročilu?

  Kode za popust se ne seštevajo oz. se ne morejo uporabiti v kombinaciji z drugimi popusti ter akcijami (razen, če je tako posebej navedeno). Možna je ena uporaba le ene kode za popust na posamezno naročilo.

 • Zakaj je bilo moje naročilo preklicano?

  Naši izdelki se prodajajo zelo hitro zaradi velikega povpraševanja in občasno predmet, ki ste ga ravnokar naročili, ni več na zalogi. Ti primeri so sicer redki. V takem primeru vas bomo čim prej kontaktirali, da preverimo, ali želite prilagoditi ali preklicati naročilo. Če vaše naročilo vsebuje več izdelkov vam bomo poslali tiste, ki so na zalogi, preostanek vašega naročila pa dobavili kasneje, ko izdelek pride ponovno na zalogo, ali pa vrnili denar.

 • Po kolikšnem času od prejetja pošiljke lahko vrnem izdelek?

  Pravico imate, da prekličete pogodbo v 14 dneh po prejemu naročila.

  Za uveljavljanje pravice do preklica morate obvestiti IONEX d.o.o. o vaši odločitvi o preklicu pogodbe tako, da bodisi izpolnite obrazec za preklic (poglejte oddelek Vračila), bodisi da se obrnete na našo ekipo za pomoč strankam na e-poštni naslov: ionex@ionex.si s podrobnim opisom vašega imena, naslova in številke naročila ter da želite odpovedati pogodbo. To morate narediti v 14 dneh po prejemu naročila. Nato morate nepoškodovan izdelek vrniti v originalni embalaži. Stroške pošiljanja nosite sami.

  Pozor: Vračilo izdelkov za osebno higieno (ščetke, krtače za lase) ni mogoče.

  Naslov za vračilo je:

  IONEX d.o.o.
  Slomškova 25
  1000 Ljubljana
  Slovenija, EU

  Povrnili vam bomo ceno, ki ste jo plačali za izdelek. Stroške pošiljanja v obe smeri (nakup in vračilo) krijete sami.

 • Ali lahko spremenim naročilo?

  Pri procesiranju naročil smo precej hitri (razen med vikendi in prazniki), da vaše naročilo prejmete čimprej. Vaše naročilo lahko poljubno spreminjate, preden kliknete »Nadaljuj s plačilom«, po tej fazi pa vašega naročila ne boste mogli več spreminjati.

  Če opazite napako, nam jo lahko javite po e-pošti ionex@ionex.si in pri tem navedete številko vašega naročila ali pa nas raje pokličete, če ste naročilo oddali znotraj delovnega časa spletne trgovine (ponedeljek – petek med 9. in 16. uro). Če je vaše naročilo že v postopku dostave s kurirsko družbo ali po pošti, se obrnite na nas na telefonsko številko 01/439 69 80 ali 040/19 13 13.

  Če želite izdelek vrniti, upoštevajte naš postopek za vračilo, opisan pod oddelkom Vračila.

 • Kje je moje naročilo?

Račun

 • Kako se naročim / odjavim od IONEX e-novic?

  Če želite biti na tekočem z novicami, najnovejšimi promocijami in predvsem obveščeni vsem o naših izdelkih se prijavite na naše novice. To lahko storite tako, da v prijavnem okencu našega spletnega mesta vpišete vaš e-naslov in kliknete »Prijavite se«.

  Če se želite odjaviti na glasilo, lahko to storite na dva načina:

  • Pomaknite se na dno katere koli naše e-pošte in kliknite »Odjava iz vse prihodnje korespondence«.
  • Prijavite se v nakupovalni račun in kliknite naročnine na e-novice in izberite Odjava.
 • Ali lahko zaprem moj uporabniški račun?

  Vaš uporabniški račun lahko zaprete tako, da se obrnete na našo ekipo za pomoč strankam na ionex@ionex.si z naslednjimi informacijami:

  • Vaše polno ime
  • Vaš e-poštni naslov, s katerim ste se prijavili v račun
  • Vaš naslov za račune
  • Vaš datum rojstva

  Ko bomo prejeli te podatke, bomo vaš račun zaprli in vam poslali potrditveno e-poštno sporočilo. Vendar pa bomo morda še vedno hranili podatke o vas za administrativne, davčne in revizijske namene ter obdržali dokaze o kupoprodajni pogodbi z vami toliko časa, kolikor smo jih dolžni hraniti po zakonu. Če želite izvedeti, katere podatke o vas imamo, se obrnite na našo ekipo za podporo strankam.

 • Zakaj se ne morem prijaviti v svoj uporabniški račun?

  Prepričajte se, da ste vnesli pravilno uporabniško ime in geslo za prijavo v svoj račun. Če ste pozabili geslo, kliknite povezavo »Pozabljeno geslo«, da ga ponastavite.

  Če imate kljub temu težave z dostopom do svojega računa, se obrnite na našo ekipo za podporo strankam.

 • Kako spremenim podatke v svojem uporabniškem računu?

  Podatke lahko spremenite tako, da se prijavite. Preprosto kliknite na “Uredi podrobnosti / urejanje naslova”. Na tej strani lahko spremenite svoje osebne podatke, geslo in naslov.

 • Kako ponastavim geslo?

  Če se lahko prijavite v svoj račun, izberite »Uredi svoje podatke« in nato izberite polje »Spremeni geslo«. Pojavi se spustni seznam, ki vas prosi, da vnesete staro geslo in nato izberete novo geslo, preden kliknete »Shrani«. Vaše geslo bo zdaj posodobljeno.

  Če še vedno imate težave, se obrnite na našo ekipo za podporo strankam.

 • Kako ustvarim uporabniški račun?

  Za nakupovanje na naši spletni strani si lahko ustvarite uporabniški račun. Le-ta vam omogoča, da vam ni treba vsakič, ko kupujete pri nas, izpolnjevati vaših podatkov.

  Račun si lahko ustvarite sedaj ali ob nakupu. Greste pod ikono človeka desno zgoraj na spletni strani, kjer piše ‘Moj račun’ oz. ‘Ustvari račun’.

Kontakti

 • Imam vprašanje o mojem naročilu, na koga se lahko obrnem?

  Z nami je enostavno stopiti v stik. Kontaktirate nas lahko preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani (Kontakt) in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Pošljete nam lahko tudi privatno sporočilo prek Facebooka. Če nas kontaktirate glede vašega naročila, potrebujemo vaš e-poštni naslov ali številko naročila, da vas čim hitreje razvrstimo. Lahko pa nas tudi pokličete na 01/439 69 80 ali 040/19 13 13 od ponedeljka do petka med 9. in 16. uro.

 • Všeč so mi vaši izdelki. Ali dovolite prodajo na debelo (veleprodaja)?

  Naši izdelki so lepo sprejeti v tujini, zato iščemo zastopnike in distributerje za vse države. Če vas zanima več informacij o možnosti prodaje na debelo z našimi ionizatorji, nam pišite na: ionex@ionex.si.

English

Spletni piškotki

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.