Your cart is empty.
×
Your cart is empty.

SLOVENAČKI IONIZATORI ZRAKA

14-DNEVNO POVRATNO RAZDOBLJE

2 GODINE GARANCIJE

100% SIGRUNA KUPNJA

Naravna zdravila proti senenem nahodu (in še nekaj dodatnih nasvetov)
travanj 25, 2019 linadmin

Naravna zdravila proti senenem nahodu (in še nekaj dodatnih nasvetov)

Posted in Nekategorizirano

Pomlad je izjemno lep letni čas, ko se vse prebuja in začne ponovno živeti. Puste in hladne zimske površine se zamenjajo z zelenjem in toplino. Narava se je prebudila in z njo tudi mi. Za tiste med nami, ki se spopadamo s senenim nahodom pa pomlad predstavlja tudi čas “strahu”, zaradi nenadnega porasta cvetnega prahu. Na srečo imamo na voljo določena naravna zdravila proti senenem nahodu, ki lahko zelo olajšajo simptome.

Seneni nahod je odraz spremembe letnih časov, ki se pojavi med prehodom od zime do pomladi. Gre za alergijsko reakcijo na cvetni prah, ki ga sproščajo predvsem trave, veliko pa ga tudi pride iz dreves. V pretekli objavi smo že bolj podrobno opisali različne vidike cvetnega prahu, zato ne bomo tu ponavljali istih informacij.

Zelišča in rastline – naravna zdravila proti senenem nahodu

V nadaljevanju predstavljamo nekaj pomembnih rastlin in zelišč, ki jih lahko koristimo za lajšanje simptomov, in sicer so to:

Kurkuma in ingver: dve izjemno popularni koreniki, ki jih se jih uporablja po celem svetu kot začimbe in tradicionalna zeliščna zdravila. V kombinaciji ali ločeno stimulirata človeški sistem, izboljšata prebavo in asimilacijo nutrientov. Kombinacija obeh pa nam prinese posebno zdravilo za alergijski rinitis, seneni nahod in prehlad.

Triphala: tradicionalna komponenta v ayurvedski medicini, ki je v bistvu skupek treh zdravilnih rastlin. Zelo je učinkovita pri razstrupljanju in čiščenju preobremenjenega prebavnega trakta. Najbolj učinkovito deluje, če jo vzamemo ponoči pred spanjem. 500-1000 miligramov je količina, ki se jo praksi velikokrat priporoča.

Poprova meta: odlično zelišče za sproščanje zastojev in sluzi okoli nosu. Prav tako zelo učinkovita, ko se počutimo kot da imamo “težko glavo”. Čaj iz poprove mete olajša zamašenost sinusov.

Aloe vera: je naravno protivnetno sredstvo, ki umirja razdraženo sluznico po celem telesu. Predstavlja naraven način čiščenja jeter in pomaga zmanjšati alergijski odziv imunskega sistema. Organska oz. ekološka aloe vera ne vsebuje natrijevega benzoata, ki je pogosti faktor pri nastanku alergij.

Vrtnica/vrtnična (cvetlična) voda: Poleg tega, da je ena izmed najbolj poznanih in priljubljenih cvetlic, pa imajo vrtnice tudi protivnetno funkcijo in so še posebej naklonjene do kože in oči. Pri cvetlični vodi gre za parno destilacijo; lahko jo že kupimo ali pa naredimo sami. Uporabimo jo lahko za čiščenje obraza ali kot toner – preprosto speremo naš obraz po umivanju. Cvetlično vodo lahko tudi dodamo v razpršilno steklenico in jo potem pršimo na naše zapestje, obraz ali celo vzglavnik – razbremenjuje stres.

rastline in zelišča proti senenem nahodu

Kljub temu, da je seneni nahod zelo neprijeten za mnogo ljudi pa nam je, kot vidimo, mati narava priskrbela več načinov oz. naravna zdravila proti senenem nahodu, s katerimi si lahko olajšamo nastale simptome.

Še nekaj dodatnih nasvetov za olajšanje simptomov senenega nahoda

Za začetek 3-5 dni pijte veliko tople vode z naribanim svežim ingverjem ali medom. To vam bo pomagalo prebaviti toksine in regulirati prebavo.

Na splošno pijte veliko vode! Poskusite si zadati cilj 1,5-2 litra na dan. Voda zelo pomaga pri senenem nahodu, ker pomaga sprati alergene iz grla, kjer se velikokrat skrivajo. Prav tako pa tudi preprečuje izsušenost grla, ker neposredno pomaga pri zmanjševanju kašlja in pomirjanju vnetega grla – dveh ključnih simptomov senenega nahoda.

Nagibajte se k hrani, ki vsebuje veliko nutrientov, a je hkrati lahka za prebavo – sem spadajo razne juhe, zrna in zelenjava. Poskusite se tudi izogibati vseh snovi, ki proizvajajo sluz (sem spadajo npr. mlečni izdelki in sladkor).

Kofein, alkohol, mlečni izdelki in živila z umetnimi barvili (bonboni, siri…) pa prav tako vsebujejo tudi veliko histamina. Na kratko je histamin kemikalija, ki jo sprosti naš imunski sistem, ko pride v stik s cvetnim prahom in je povzročitelj večine simptomov. Alternativa tem živilom, ki so bogati s histaminom, pa so sveži proizvodi (sveže sadje, zelenjava, piščanec in ribe).

Poskusite se tudi izogibati hladnim živilom, kot so solate in zelo mrzla voda, saj zmanjšajo prebavno zmogljivost.

Trajna rešitev

Kljub temu, da so zgoraj omenjeni načini in priporočila zelo efektivni pri odpravljanju nastalih simptomov, pa žal v celoti ne odpravijo senenega nahoda. To vlogo pa s pomočjo negativih ionov zelo dobro opravi ionizator, saj med drugim tudi močno zniža raven histamina v telesu, ki se primarno poviša zaradi odziva telesa na različne alergene.

Čeprav ionizator tehnično ne spada pod “Naravna zdravila proti senenem nahodu”, bi ga vseeno lahko šteli sem, ker ne pušča nikakršnih stranskih učinkov na nas. O ionizatorju in njegovih mnogih pozitivnih vplivih na naše telo si lahko več preberete pod opisom, na naši strani izdelka: https://www.ionex.si/shop/ionizator-ionex-classic/

 

 

English

Web kolačići

Na našoj web stranici koristimo kolačiće kako bismo osigurali pravilno funkcioniranje stranice i zabilježili posjete stranici. Pristajanjem dopuštate nam upotrebu kolačića.