Alergiki, vdihavajte negativne ione, da zmanjšate simptome alergij! Nudimo vam 20% popusta na vse izdelke!

SLOVENAČKI IONIZATORI ZRAKA
14-DNEVNO POVRATNO RAZDOBLJE
2 GODINE GARANCIJE
100% SIGRUNA KUPNJA
 

O škodljivosti malih trdnih delcev iz onesnaženega zraka, ki se usidrajo globoko v pljučne mešičke, čivkajo že ptiči na vejah. Malo pa je znanega o tem, kako onesnažen zrak vpliva na druga človeška tkiva.

Britanski znanstveniki z Univerze v Lancasterju so pri seciranju človeških možganov ugotovili, da se ti škodljivi delci iz zraka nalagajo tudi v naših možganih. Koncentracije so enormne, več milijonov delcev se nahaja v enem samem gramu možganskega tkiva! Večinoma gre za železov oksid, ki nastaja zaradi prometa in industrije.  Večji delci se ustavijo v nosu in obnosni votlini, najmanjši pa prodrejo v pljučne mešičke, kar zelo poslabša bolezen dihal. Svetovna zdravstvena organizacija jim letno tako pripisuje kar tri milijone smrtnih žrtev. Glede na izsledke britanske znanstvenice Barbare Maher pa bi bile lahko številke še mnogo večje.  Delci, o katerih govorimo, merijo v premer 200 nanometrov (za primerjavo: človeški las ima premer v povprečju 50.000 nanometrov).

Ob podrobnejši analizi so spoznali tudi, da imajo delci značilno prepoznavno obliko, kar je še dodaten dokaz o njihovem poreklu. Da so železovi oksidi prisotni v možganih, ni nič novega, a koncentracija delcev v dani raziskavi je prevelika, prav tako pa so bolj gladki oziroma zaobljene oblike. Takšne karakteristike nastanejo zgolj ob toplotni obdelavi, kakršna se izvaja v motorjih ali zavornih sistemih.

Raziskovalci pravijo tudi, da so z onesnaženim zrakom morda povezane tudi nevro-degenerativne bolezni, kot so Alzheimerjeva bolezen, saj so v možganih bolnikov odkrili povečano prisotnost omenjenih delcev, vendar teza še ni dokončno potrjena.

Vsekakor je zelo dobrodošla vedno večja pojavnost električnih vozil in skrb za čistejšo industrijo, ki zmanjšujeta onesnaženost zraka, še vedno pa lahko tudi sami z različnimi modeli ionizatorjev zraka IONEX, ki iz zraka odstranijo vse, tudi podmikrometrske delčke, poskrbimo, da vdihavamo popolnoma čist in zdrav zrak – tako v avtu kot tudi doma in na delovnem mestu.

Povzeto po 24ur.com; povezava na celoten članek, objavljen dne 6.9.2016

hrHrvatski