Allergici, inalate ioni negativi per ridurre i sintomi delle allergie! Vi offriamo uno sconto del 20% su tutti i prodotti!

IONIZZATORI D'ARIA SLOVENI
RESTITUZIONE ENTRO 14 GIORNI
2 ANNI DI GARANZIA
ACQUISTO 100% SICURO
 

Termini di servizio

1. Pogodbene informacije

S spletno stranjo (v nadaljevanju “stran”, “trgovina” ali “IONEX d.o.o.”) na področju Slovenije upravlja podjetje IONEX d.o.o., Slomškova 25, SI – 1000 Ljubljana, Slovenija; VAT ID: SI36551058. Podjetje nastopata kot ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Za komunikacijo z nami prosimo izpolnite kontaktni obrazec.

Ob registraciji v sistem IONEX d.o.o. (www.ionex.si) obiskovalec pridobi uporabniško ime – ki je enako naslovu njegove elektronske pošte – ter geslo. Registracija na strani ni pogoj za nakup izdelkov – na voljo je tudi hiter nakup brez prijave v sistem. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem oziroma obiskovalcem strani.

2. Informacije, potrebne pred nakupovanjem na spletni strani

Vsi produkti vsebujejo informacije o njihovih značilnostih, ceno (z vključenim DDV), strošku pošiljanja in o pravici do odstopa od pogodbe. Dostavljamo s kurirsko družbo DPD in preko standarne pošte, odvisno od države pošiljanja. Informacija o ceni pošiljanja in izvajalcu dostave je razvidna pri oddaji naročila.

3. Produkti

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba trgovine IONEX d.o.o. (www.ionex.si) ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot Redne cene in Spletne cene. Redne cene so priporočene maloprodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja v primeru nakupa izdelka preko strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si). Znižane cene veljajo, kadar in pri tistih artiklih, pri katerih je tako izrecno določeno.

Glede lastnosti produktov in njihovih značilnosti si oglejte njihove opise in fotografije. Čas dobave artiklov, ki so na zalogi, je znotraj normalnih časovnih okvirov. Glejte poglavje o dostavi.

4. Postopek nakupa

Na spletni strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si) poteka postopek nakupa v naslednjih enostavnih korakih:

  1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V kolikor želi kupec naročilo preklicati, lahko to stori v eni uri od oddaje naročila tako, da nas o tem pisno obvesti preko elektronske pošte – ionex@www.ionex.si (dokler je stanje naročila ‘Pending’).
  2. Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila dobi naročilo status ‘Potrjeno’, ‘Processing’ ali ‘Processed’. Ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
  3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje, o čemer obvesti kupca prek e-pošte (status naročila je ‘Poslano’ ali ‘Shipped’. Kupec ima pravico blago zavrniti skladno z zakonskimi določili in sklado s pogoji poslovanja strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si).
  4. Stranka dobi original račun skupaj z naročenim izdelkom ali pa preko e-pošte na naslov, zabeležen ob registraciji na naši spletni strani.
  5. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga: glejte oddelek Vračilo izdelkov

5. Plačilni pogoji

5.1 Sklenitev pogodbe

Uporabniku, ki kupi izdelek, izdamo račun v pisni obliki. Kupoprodajna pogodba v obliki spletnega naročila je v elektronski obliki shranjena na našem strežniku.

S klikom na gumb ‘Naroči’ se strinjate, da ste s tem oddali naročilo in se zavedate, da je s tem povezana obveznost plačila. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za nas kot za uporabnika (kupca).

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V kolikor je naročeno blago zavrnjeno ali pa ni bilo dvignjeno, stroške poštnine in stroške vračila krije naročnik. Račun za strošek pošiljanja bomo dali v izvršbo oz. predali partnerski družbi za izterjavo.

V kolikor kupec želi pri nakupu na daljavo (preko spletne trgovine) uveljavljati odstop od pogodbe brez navedbe razloga, nas mora v 14. dneh pisno (preko e-pošte na ionex@www.ionex.si) obvestiti, da odstopa od pogodbe. SAMO NEPREVZEM PAKETA NE ŠTEJE ZA TOVRSTEN ODSTOP OD POGODBE, potrebno je sporočiti pisno v roku! Stroški pošiljanja, ki so nastali, pa se skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov ne vračajo.

Če blago ni bilo naročeno s strani osebe, ki je navedena na podatkih bomo to smatrali kot zlorabo osebnih podatkov in bomo predali zadevo organom pregona. Ob tem se bodo predali vsi podatki vključno z IP številko računalnika, s katerega je bilo naročilo opravljeno.

Morebitna dodatna doplačila (kot npr. provizije pri uporabi kartic ali drugih načinih plačila), v kolikor so potrebna, bodo izrecno navedena. Z doplačili za dodatne storitve se morate izrecno strinjati. Na splošno ne zaračunavamo doplačil za noben način plačila, razen če je to izrecno navedeno.

5.2 Načini plačila

Na strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si) omogočamo naslednje načine plačila izdelkov:

  • spletno plačilo s PayPal – naš račun je ionex@www.ionex.si
  • spletno plačilo s kreditnimi ali plačilnimi karticami Visa, Mastercard, Visa Electron, Maestro preko sistema PayMill
  • z bančnim nakazilom na račun IONEX d.o.o. po ponudbi/predračunu (Spletni ceni se prišteje strošek poštnine). Naši bančni podatki: IONEX d.o.o., Slomškova 25, 1000 Ljubljana. Banka: SKB banka d.d., Ajdovščina 4, 1000 Ljubljana, Slovenija; Št. računa: SI56 0310 0100 1078 997; BIC/SWIFT: SKBASI2X.
  • z odkupnino – preko kurirske službe DPD (spletni ceni se prišteje strošek pošiljanja). Plačilo kurirju je možno z gotovino. Če želite plačati z bančno kartico po povzetju, je plačilo možno le, če ste ob naročilu navedli vaš e-poštni naslov. Plačilo se izvede preko varnega plačilnega vmesnika v času, preden vam kurir paket dostavi. Do plačilnega vmesnika dostopate preko povezave, ki ste jo prejeli v e-poštnem obvestilu o pričakovani pošiljki, ki vam ga pošlje DPD kurirska služba. V primeru, da na vašo željo kurir paket pusti na vam najbližjem bencinskem servisu družbe Petrol d.d., bo Petrol d.d. od 01.04.2019 dalje končnemu prejemniku zaračunal provizijo 0,30 EUR (z DDV) za storitev vročanja in 0,85 EUR (z DDV) za obdelavo odkupnine (če je plačilo z gotovino ali kartico). Primer: naročili ste po povzetju in želite plačati s kartico, naknadno izberete, da boste paket prevzeli v na bencinskem servisu Petrol. Strošek pošiljanja bo znašal: 4€ + 0,30€ + 0,85€ = 5,15 EUR.
  • z gotovino, plačilnimi (Maestro, Activa) ali kreditnimi karticami (Mastercard, Visa, Karanta) pri osebnem prevzemu na lokaciji spletne trgovine na naslovu:  IONEX d.o.o., Slomškova 25, 1000 Ljubljana.

5.3 Diskriminacija cen

Kot državljanu EU vam ne smemo zaračunati višje cene blaga ali storitve zaradi vašega državljanstva ali države prebivanja. Nekatere cene se razlikujejo le, če obstaja objektivni kriterij, ki ni odvisen od nacionalne pripadnosti, kot je recimo strošek pošiljanja.

5.3 Obračunavanje DDV

V splošnem pravilu plača potrošnik DDV le enkrat, ko kupuje na trgu EU in to po stopnji države, v kateri je opravil nakup. Slovenska splošna stopnja DDV je 22%, za knjiga pa 9,50%.

Vendar lahko veljajo posebna pravila, ko kupujete blago iz druge države EU z dostavo v državo vašega stalnega prebivališča. Če podjetje, od katerega kupujete, proda blago višje od določene vrednosti v vašo državo, kamor je blago dostavljeno, ne more zaračunati DDV države, kjer je bil nakup opravljen. Namesto tega morajo uveljaviti DDV države, v katero je blago dostavljeno – DDV namembnega kraja. Skupna zgornja meja za čezmejno prodajo določi vsaka država EU in je določen v višini 35 000 EUR ali 100 000 EUR. To pomeni, da bo večina večjih spletnih trgovcev na drobno, ki dobavljajo v EU, morala uporabiti DDV ciljnega pravila.

Za dobave v države zunaj EU se DDV odšteje.

5.4 Cene

Spletna cena velja za vse obiskovalce spletne strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si). Registracija v sistem ni pogoj za nakup v spletni trgovini in ni pogoj za nakup po spletni ceni. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z vsemi načini plačila, ki jih spletna stran ponuja, pod splošnimi pogoji poslovanja.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

5.5 Varnost nakupa

Zaradi vaše varnosti Vas v spletni trgovini IONEX d.o.o. (www.ionex.si) nikdar ne bomo spraševali po bančnih podatkih ali po številki računa. Za plačilo po avansnem računu ali za plačilo po povzetju potrebujemo zgolj vaš naslov. Plačilo preko plačilne ali kreditne kartice v sistemu PayMill (https://www.paymill.com) ali sistema Paypal (https://www.paypal.com/si/home) poteka preko sistemov omenjenih podjetij, ki obenem tudi skrbijo za varnost transakcij in jamčijo varnost nakupa. Tako smo dosegli, da je nakup v spletni trgovini IONEX d.o.o. (www.ionex.si) popolnoma varen.

6. Dostava

Vsi produkti vsebujejo informacije o stroških dostave. Ta je razvidna, ko oddate naročilo in izberete željen način dostave.

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je kurirska služba DPD, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od 1 do 3 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila.

Dostava izdelkov se zaračunava po naslednjem ceniku:

– Splošen strošek dostave pošiljke v Sloveniji ne glede na težo, skupno vrednost ali kraj dostave znaša 4,00 € (z vključenim DDV).

– V primeru posebne akcije se poštnina ne zaračuna (poštnino plača IONEX d.o.o. (www.ionex.si))

– V primeru pošiljanja izven Slovenije se poštnina zaračuna po ceniku glede na težo – pošljite povpraševanje po e-pošti na ionex@www.ionex.si.

6.1 Sledenje pošiljki

Da, pošiljkam lahko sledite. V spletni portal za sledenje, ki pripada ustreznemu izvajalcu dostave za sledenje, vnesite številko vašega paketa. Pri Pošti Slovenije se da slediti le priporočenim pošiljkam, navadnim ne.

6.2 Dostavni časi

Odvisni so od letnega časa in cestnih razmer. Na splošno velja, da prejmete blago v 1-2 dneh s kurirsko družbo DPD. Ponavadi se dostave izvajajo od 8. do 16. ure od ponedeljka do petka. Dostave ni med prazniki, vikendi in dela prostih dnevih.

Po e-pošti ali SMS boste prejeli obvestilo, kdaj je pričakovana dostava paketa. Če pride do sprememb v dostavi, vas bomo o tem pravočasno obvestili na vašo kontaktno številko ali e-poštni naslov, ki ste nam ga zaupali ob naročilu.

Če vas v času kurirjevega prihoda ni doma/na delovnem mestu, vam bo kurir pustil obvestilo o neuspeli dostavi. Pokličite številko, ki je navedena v obvestilu, da se dogovorite za ponovno dostavo. Vašo konktaktno številko običajno zaupamo kurirju, razen če temu izrecno nasprotujete, da vas lahko pred dostavo pokliče, če je to potrebno, in se z vami dogovori za termin. Prosimo, da nam sporočite, če paketa dlje časa ne boste mogli prevzeti.

Za več informacij o pošiljkah lahko pokličete na :0 1 439 69 80, 040 19 13 13 ali se pozanimate preko e-pošte: ionex@www.ionex.si

8. Garancija

Artikli imajo garancijo. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu, v navodilih ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Potrošniki lahko zahtevajo popravilo ali brezplačno menjavo, če popravilo ni mogoče. Artikel bomo zamenjali v doglednem času. Če je bil proizvod uporabljan v nasprotju z njegovimi navodili za uporabo ali je poškodovan in je za poškodbo odgovorna stranka, se garancija ne upošteva. Za več informacij si oglejte razdelek Vračilo izdelkov na spletni strani.

9. Vračilo izdelkov

Glejte razdelek ”Reso dei prodotti”.

10. Pravica do enakih pogodbenih pogojev

Vsak potrošnik v EU je varovan pred nepoštenimi standardnimi pogoji pogodb, ki povzročajo nerazumno neravnovesje v škodo potrošnika. To velja tudi za digitalno okolje.

11. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo v zvezi z naročilom, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

V zvezi z oglasnimi elektronskimi sporočili ali novicami pa bo ponudnik stopil v kontakt z uporabnikom le, če se uporabnik izrecno  strinja s tovrstno komunikacijo. Takšna oglasna sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

– označena bodo kot oglasna sporočila ali novice oziroma kot novice IONEX d.o.o. (www.ionex.si),
– pošiljatelj – IONEX d.o.o. (www.ionex.si) – bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval in ga takoj odstranil iz seznama prejemnikov novic.

12. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko zaradi narave e-trgovine lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, lahko pa pride do razlik v barvi produkta.

13. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika skladno z najnovejšo zakonodajo (GDPR). Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

13. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se (v primeru težav) kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ionex@www.ionex.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Imate pa tudi možnost pritožbe pri slovenskem Varuhu potrošnikov. Več o tem na:

http://www.ti.gov.si/si/delovna_podrocja/varstvo_potrosnikov/

Sicer je za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

Vse pravice pridržane © IONEX 2020

it_ITItaliano