Your cart is empty.
×
Your cart is empty.

SLOVENSKI IONIZATORJI ZRAKA

14 DNEVNO VRAČILO

2 LETI GARANCIJE

100% VAREN NAKUP

Včasih med vožnjo v avtomobilu postanem zaspan, še posebej, če je vklopljena klimatska naprava. Za preprečevanje tega občasno odprem okna. Ali bi me avtomobilski ionizator zraka pomagal pri reševanju te težave?

Včasih med vožnjo v avtomobilu postanem zaspan, še posebej, če je vklopljena klimatska naprava. Za preprečevanje tega občasno odprem okna. Ali bi me avtomobilski ionizator zraka pomagal pri reševanju te težave?
30 avgusta, 2017 ionexsiadmin

To je dober opis tega, kar se dogaja v avtu zaradi pomanjkanja negativnih ionov. Po zakonih fizike avtomobil deluje kot Faradayjeva kletka. Zaradi kovinske avtomobilske karoserije v notranjosti ni elektrostatičnega polja in ni prisotnih negativnih ionov. Zaradi pomanjkanja negativnih ionov se kmalu počutimo izčrpane, utrujene, zaspane, in to ne samo zaradi izčrpljujoče vožnje, kot bi morda mislili, temveč bi v atvu postali utrujeni tudi, če ne bi vozili in bi v avtu le brali knjigo. Ta učinek lahko povzroči resne nevarnosti v prometu. Zaradi utrujenosti in zaspanosti imamo počasnejše reakcije in se poveča število prometnih nesreč.

”Nič hudega, saj dobim negativne ione skozi ventilacijo zraka”, utegnete pomisliti. Vendar vam tudi to ne pomaga, saj so negativni ioni zelo občutljivi in se na svoji poti skozi ventilacijske cevi uničijo zaradi visokega trenja. Klimatska naprava tako še dodatno uničuje negativne ione.

Priporočamo, da ionizator avtomobilskega zraka namestite na armaturno ploščo vašega avtomobila, da izboljšate koncentracijo, budnost, preprečite utrujenost in s tem prispevate k varnosti v prometu.

Hkrati pa vam bo ionizator  rešil težavo zelo onesnaženega zraka v avtomobilski kabini, ki je poln (pozitivno nabitih) nevarnih rakotvornih plinov, saj in prahu. Filtri zraka pri tem ne pomagajo, saj ne morejo ustaviti podmikrometrskih delcev. Ionizator prečisti iz zraka tudi  druge strupene snovi, ki izhajajo iz plastičnih delov in umetnih materialov notranjosti avtomobila (npr. ko se plastična armatura na soncu segreva, lahko oddaja strupene snovi). Avtomobilski ionizator zraka IONEX vam tako preprečuje nalaganje strupenih snovi v pljučih.

 

Pred kratkim smo razvili nov ionizator IONEXAir, ki je namenjen vgradnji v klimatsko napravo različnih tipov vozil (avtomobili na električni, bencinski in dizelski pogon, tovornjaki, plovila, avtodomi, letala) in ki avtomatično skrbi za vaše zdravje, dobro počutje in vašo varnost v prometu. Projekt targetira predvsem avtomobilsko in HVAC industrijo. IONEXAir projekt je leta 2018 dobil sredstva za razvoj in inovacije s strani Evropske Unije. Več o tem lahko preberete v poglavju ”O nas”.

”This project has received funding from the [European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme][Euratom research and training programme 2014-2018] under grant agreement No. 809132.”

English

Spletni piškotki

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.