Your cart is empty.
×
Your cart is empty.

SLOVENSKI IONIZATORJI ZRAKA

14 DNEVNO VRAČILO

2 LETI GARANCIJE

100% VAREN NAKUP

Kakšna je razlika med ionizatorjem zraka in vlažilnikom, ki ima gumb za ionizacijo?

Kakšna je razlika med ionizatorjem zraka in vlažilnikom, ki ima gumb za ionizacijo?
30 avgusta, 2017 ionexsiadmin

Velika razlika. Ionizator zraka (konkretneje, ionizator IONEX), oddaja ogromno količino negativno nabitih majhnih zračnih ionov iz ogljikove ščetke. Negativni ion je negativno nabit delec, elektron, ki je v tem primeru prišel iz zadnje tirnice atoma ogljika.

Vlažilnik oddaja vodne hlape (molekule vode). Med zračnim ionom (elektronom atoma) in kapljico vodne pare (vodno molekulo) pa je velika razlika. Zakaj? Elektron ima tendenco, da se veže na druge delce, da se nevtralizira. Na srečo je v zraku prisotnih veliko pozitnivno nabitih delcev (onesnaževalci), na katere se lahko veže. Vodna kapljica pa se ne more pritrditi na prah ali drugo umazanijo v zraku, kot se lahko negativni ioni, zato nima učinka čiščenja. Poleg tega vodna kapljica ne prinaša takšnih terapevtskih učinkov, kot jih negativni ioni.

Negativni ioni so namreč bistveni za vse procese v človeškem telesu, saj uravnavajo različne funkcije, odpirajo dihalne poti, znižujejo stresni hormon, histamin, uravnavajo krvni tlak, znižujejo bolečino pri glavobolih in ranah, izboljšajo koncentracijo, delovno učinkovitost ter preprečujejo prehlade in različne okužbe, ki se prenašajo po zraku.

Ti dve napravi nista združljivi v eni napravi, ker ionizator zraka potrebuje visoko napetost (4500V), da razbije atom (ogljika) in sprosti negativni ion, ter nizko moč (1,6 W). Nasprotno pa vlažilnik potrebuje večjo moč (običajno cca. 40 W) in majhno napetost (110 – 220 V). Kombinirana naprava z visoko napetostjo in višjo močjo bi bila smrtno nevarna! Torej gumb za ionizacijo dejansko ne prinese ionizacije v pravem pomenu. Nekatere tovrstne naprave smo testirali z ionoskopom (to je naprava, ki meri prisotnost negativnih ionov), ki ni zaznal prisotnosti negativnih ionov.

Za čiščenje zraka in za doseganje terapevtskih učinkov morajo biti prisotne ogromne količine negativnih ionov. Vir ionizacije mora biti navzven viden, ne skrit, zato imajo negativni ioni prosto pot in se ne uničijo zaradi trčenja v ovire.

English

Spletni piškotki

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.