Your cart is empty.
×
Your cart is empty.

SLOVENSKI IONIZATORJI ZRAKA

14 DNEVNO VRAČILO

2 LETI GARANCIJE

100% VAREN NAKUP

Vsakič, ko držim delujoč ionizator in se po nesreči dotaknem ogljikove ščetke ali nečesa kovinskega, začutim rahlo električno tresenje. Je to normalno?

Vsakič, ko držim delujoč ionizator in se po nesreči dotaknem ogljikove ščetke ali nečesa kovinskega, začutim rahlo električno tresenje. Je to normalno?
30 avgusta, 2017 ionexsiadmin

Najprej želimo poudariti, da gre za popolnoma normalen pojav in da je z aparatom vse popolnoma v redu. Gre za pojav statične elektrike, ki se zaradi delovanja ionizatorja nabira na ogljikovi ščetki. Statična elektrika ni nevarna (niti za otroke), zato ne skrbite, le občutek, če se jo dotaknemo, je neprijeten (nas zbode).

Ljudje smo nabiti s statično elektriko (to so pozitivno nabiti delci) zaradi okoljskih pogojev (npr. ker nas obkroža veliko sintetičnih materialov). Ko se dotaknete kovinskega predmeta (npr. avtomobilskih vrat), vas strese statična elektrika, ker se sprosti skozi vas. Enako je, če se dotaknete ionizatorja, statična elektrika se sprosti.

Za odpravo te statične elektrike je postopek preprost. Ionizator izključite iz električnega omrežja, vtikač položite za trenutek na ogljikovo ščetko, da se aparat razelektri. To lahko storite vsakodnevno, če je to potrebno, še posebej, če slišite rahlo prasketanje aparata (te pokajoči zvoki pomenijo, da se je statične elektrike nabralo preveč) ali vas strese statična elektrika, ko se dotaknete ogljikove ščetke. Vedno pa ionizator razelektrite, preden ga očistite.

V izogib prevelikem tvorjenju statične elektrike vam svetujemo, da ionizatorja ne postavljate na kovinske podlage.Ionizatorja tudi ne postavljate preblizu električnih naprav (hladilnik, TV, monitor ipd.), saj negativne ione privlačijo pozitivno nabiti ekrani, lepijo se v njihovo bližino, kjer se uničijo in se zato ne morejo učinkovito razporediti po zraku. Pa tudi umazanija se pretirano nalaga v okolico monitorjev.

Druga rešitev, ki jo priporočamo, je, da postavite ionizator na višje police oz. omare. Tako bo izven dosega rok in bo učinek čiščenja zraka večji. Negativni ioni lahko pokrijejo daljšo razdaljo (in s tem večji volumen zraka), če je ionizator postavljen višje.

Dodatna varnostna navodila

Ionizatorja pri čiščenju nikoli ne spirajte pod tekočo vodo ali z drugimi tekočinami. Preden aparat čistite, ga izklopite iz električnega omrežja in uporabite vlažno (ne mokre!) krpo. V režo, kjer je ogljikova ščetka, ne dajajte ničesar, da se ne poškodujejo.
Aparata ne uporabljajte, če je poškodovan kabel, vtikač ali drugi deli. V tem primeru mora popravilo opraviti za to pooblaščena oseba oz. naš servis.  Ne dovolite otrokom, da se igrajo z aparatom, ki je pod električno napetostjo.

English

Spletni piškotki

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.