Your cart is empty.
×
Your cart is empty.

SLOVENSKI IONIZATORJI ZRAKA

14 DNEVNO VRAČILO

2 LETI GARANCIJE

100% VAREN NAKUP

Opažam, da je po daljši uporabi ionizatorja stena ali strop v nekaterih delih postala črna. Sprašujem se, ali je to škodljivo? Zakaj se to dogaja in kako ga očistim?

Opažam, da je po daljši uporabi ionizatorja stena ali strop v nekaterih delih postala črna. Sprašujem se, ali je to škodljivo? Zakaj se to dogaja in kako ga očistim?
30 avgusta, 2017 ionexsiadmin

Ta pojav je povsem običajen za ionizacijo zraka. Pravzaprav ste lahko zgroženi nad dejstvom, kako onesnažen je zrak, čeprav ni tako videti na prvi pogled.

Onesnaženje na vaši steni je prišlo iz zraka, ne iz ionizatorja. To so podmikrometrski delci saj in izpušnih plinov (ki so na steni vidni kot črno-siv prah), ki so najbolj škodljivi in ​​rakotvorni. Ves čas so prisotni v zraku (vendar jih zaradi svoje mikroskopske velikosti ni mogoče videti) in jih ves čas vdihavamo, če jih ionizator ne bi odstranil. Večji del umazanije se zbira okoli ionizatorja, saj je tam prisotnih več negativnih ionov, ki se hitro vežejo na prašne delce, in jih spustijo na površine, od koder se ne dvignejo več in to opazimo kot siv prah. Negativni ioni se vežejo z onesnaževalci, kot so: umazanija, prah, formaldehid, izločki smol, virusi, bakterije, vonjave, iztrebki pršic, cvetni prah, drugi alergeni, delci odmrle kože, … in jih nevtralizirajo. Takrat padejo na tla zaradi gravitacije in se ne morejo več dvigniti, ker so ionizirani in s tem pretežki. Niso več škodljivi, ker jih ne moremo več vdihniti.

Tudi najmanjši, najbolj nevarni onesnaževalci zraka velikosti 0,01 mikrona – npr. cigaretni dim, cvetni prah, PM delci in aerosoli – so uspešno odstranjeni. Te predstavljajo največje tveganje za zdravje, saj se mehanizmi biološke obrambe ne morejo učinkovito soočati s takim onesnaženjem. Negativni ioni odstranjujejo tudi neprijetne vonjave, saj so le-te podmikrometrski delci snovi, iz katere izhajajo in jo zaznamo, ko vstopajo v nosnice.

Za preizkus, kako onesnažen je zrak v okolici, postavite beli kos papirja pod ionizator in opazujte, v kolikšnem času se pojavijo sledi nesnage na tem papirju – v nekaj tednih bi morali opaziti temnejšo liso okoli ionizatorja.

ČIŠČENJE

Ionizator zrak očisti temeljito in z gotovostjo. Upoštevajte pa, da so rezultati čiščenja zraka lahko pokažejo šele po več kot 3 tednih, saj je odvisno od tega, kako močno je zrak onesnažen in tudi od letnega časa (v zimskem času je zrak bolj onesnažen zaradi ostankov kurjave v zraku). Poleti traja dlje časa, da se umazanija pozna.

Rezultat čiščenja zraka je sivo – črna sled, ki se nabere predvsem v okolici ionizatorja (do razdalje cca. 1,5 m na vsako stran in cca. 0,5 m v višino). To sled očistite z vlažno krpo in čistilom.

Onesnaženje s površin zlahka posesamo in zbrišemo.

Edini problem je, da se se sled lahko pozna tudi na steni za ionizatorjem. Priporočamo, da pred uporabo ionizatorja steno za ionizatorjem zavarujete z akrilno ali pralno barvo, s tapeto ali najenostavneje s samolepilno folijo, ki se jo da enostavno obrisati (prodajajo jih trgovine za dom), še posebej, če vaš ionizator stoji vedno na istem mestu.

English

Spletni piškotki

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.