Your cart is empty.
×
Your cart is empty.

SLOVENSKI IONIZATORJI ZRAKA

14 DNEVNO VRAČILO

2 LETI GARANCIJE

100% VAREN NAKUP

Kako očistim moj ionizator?

Kako očistim moj ionizator?
30 avgusta, 2017 ionexsiadmin

Vzdrževanje ionizatorja je preprosto. Ionizator izključite iz električnega omrežja in ga najprej razelektrite. To naredite tako, da vtikač položite za trenutek na ogljikovo ščetko. To razelektritev lahko ponovite večkrat tedensko, ne samo ob čiščenju, še posebej, če slišite rahlo prasketanje aparata ali vas strese statična elektrika, ko se dotaknete ogljikove ščetke (to pomeni, da se je nabralo preveč statične elektrike, kar ni nevarno, samo občutek je neprijeten). Nato ga očistimo oziroma pobrišemo po površini ogljikove ščetke z mehko krpo (ki je lahko rahlo vlažna, vendar ne mokra!), najbolje mikrofibro. Svetujemo, da očistite tudi neposredno okolico ionizatorja zraka IONEX, saj je večina umazanije iz zraka nameščena v njegovi bližini. Količina umazanije pa je odvisna od količine onesnaženosti v zraku, lokacije in tudi od letnega časa (pozimi se nabere več umazanije zaradi emisij od kurjave). Ta umazanija je videti kot črno-siva plast in se lahko naloži tudi na steni. Priporočamo, da steno zavarujete z akrilno barvo, da jo boste lahko obrisali ali namestite samolepilno folijo ali tapeto, ki se jo bo dalo obrisati.

Pogostost čiščenja je odvisna od onesnaženosti zraka; vsaj enkrat mesečno je čiščenje potrebno, če se ionizator nahaja v spalnem prostoru, če pa je ionizator nameščen v kuhinji ali če je v prostorih cigaretni dim oz. kamin, pa se priporoča čiščenje vsaj 1x tedensko, saj ogljikova ščetka lahko postane trda in lepljiva na dotik. V tem primeru dodajte na krpo majhno količino nežnega mila, da raztopi umazanijo. Po čiščenju je potrebno v celoti odstraniti milo z ogljikove ščetke s čisto krpo ter pustiti, da se temeljito posuši. Ko je ogljikova ščetka popolnoma suha, jo s prstom malce »počešemo« (razpremo posamične ogljikove nitke, da zavzamejo čim večjo površino). Pred ponovno črno-sivavključitvijo aparata v elektriko se prepričajte, da je ogljikova ščetka popolnoma suha.

Ionizatorja ne postavljajte na električne naprave (hladilnik, TV, monitor ipd.) oz. kovinske podlage, saj to poveča nastajanje statične elektrike.

Ionizatorja nikoli ne spirajte pod tekočo vodo ali z drugimi tekočinami. Preden aparat čistite, ga izlopite iz električnega omrežja in uporabite vlažno (ne mokre!) krpo. V režo, kjer je ogljikova ščetka, ne dajajte ničesar, da se ne poškodujejo.

English

Spletni piškotki

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.