Your cart is empty.
×
Your cart is empty.

SLOVENSKI IONIZATORJI ZRAKA

14 DNEVNO VRAČILO

2 LETI GARANCIJE

100% VAREN NAKUP

Če pravilno razumem, pri ionizatorju IONEX ni potrebno čistiti nobenih filtrov?

Če pravilno razumem, pri ionizatorju IONEX ni potrebno čistiti nobenih filtrov?
30 avgusta, 2017 ionexsiadmin

Pravilno.

Ionizatorji IONEX nimajo filtrov, saj zraka ne filtrirajo. Filtri so popolnoma nepotrebni, kar bomo razložili v nadaljevanju.

Čiščenje zraka namreč poteka takole: Negativni ioni se vežejo na vse delce v zraku, delci delcev padajo na tla in na površino ter tam tudi ostanejo, dokler jih ne obrišete. Se pravi, čiščenje poteka v zraku, onesnaževalci padejo na površine in na tla. Pomembno je, da se ti delci ne dvignejo več v zrak in jih ne morete več vdihniti. Ionizator nikoli ne vleče umazanije nase, je pa res, da se največ umazanije naloži v bližini ionizatorja, saj tam čiščenje zraka (vezava delcev) poteka najhitreje.
Najpomembneje pri tem načinu čiščenja zraka je, da je ionizator sposoben oddajati ogromne količine negativnih ionov, tako da lahko čiščenje zraka poteka hitro in učinkovito in da po čiščenju v zraku še vedno ostanejo številni negativni ioni, da vam lahko prinesejo terapevtske učinke.

Način čiščenja zraka z ionizacijo edini lahko iz zraka odstrani podmikrometrske delce saj, izpušnih plinov (PM delce vseh velikosti), kemikalij in drugih delcev, ki jih sicer filtri niso sposobni odstraniti in so najbolj nevarni za zdravje. Če bi ionizator uporabljal filter, bi nujno moral zrak tudi krožiti, torej bi moral uporabljati ventilator, ki je glasen (tudi če ima najtišji motor), kar je moteče pri uporabi v spalnici. Naš cilj je namreč bil razviti aparat, ki se popolnoma prilagodi vsem potrebam človeka in je nemoteč pri uporabi. Poleg tega imate manj dela s čiščenjem aparata in nobenih skritih stroškov z menjavami filtrov. Ogljikova ščetka je namreč vzdržljiva, ima zelo dolgo življenjsko dobo in je ni potrebno menjavati.

Kako se očisti ionizator (in njegovo okolico) si preberite v razdelku ”Kako očistim ionizator”.

 

English

Spletni piškotki

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.