Pogoji poslovanja

S spletno stranjo (v nadaljevanju "stran", "trgovina" ali "IONEX d.o.o.") na področju Slovenije upravlja podjetje IONEX d.o.o.. Omenjeni podjetji nastopata kot ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ob registraciji v sistem IONEX d.o.o. (www.ionex.si) obiskovalec pridobi uporabniško ime - ki je enako naslovu njegove elektronske pošte - ter geslo. Registracija na strani ni pogoj za nakup izdelkov – na voljo je tudi hiter nakup brez prijave v sistem. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem oziroma obiskovalcem strani.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba trgovine IONEX d.o.o. (www.ionex.si) ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot Redne cene in Spletne cene. Redne cene so priporočene maloprodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja v primeru nakupa izdelka preko strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si).

Cene

Spletna cena velja za vse obiskovalce spletne strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si). Registracija v sistem ni pogoj za nakup v spletni trgovini in ni pogoj za nakup po spletni ceni. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z vsemi načini plačila, ki jih spletna stran ponuja, pod splošnimi pogoji poslovanja.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

Identiteta podjetja: IONEX d.o.o.

Kontaktni podatki: T: 01/ 439 69 80, 040/19 13 13, E: ionex@ionex.si, W: www.ionex.si

Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) - glej opis izdelka

Dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku),

Pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

Jasno, natančno in razumljivo predstavljene cene

Časovno veljavnost ponudbe

Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila izdelkov, ki so na voljo na strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si).

  • z odkupnino – preko kurirske službe DPD (Spletni ceni se prišteje strošek poštnine)   
  • z nakazilom na račun upravitelja IONEX d.o.o. po ponudbi/predračunu (Spletni ceni se prišteje strošek poštnine)
  • z gotovino ob prevzemu na sedežu podjetja (velja Spletna cena),
  • s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa) in plačilnimi karticami Maestro in Activa (velja Spletna cena),
  • z uporabo sistema za varno plačevanje PayPal.

 

Postopek nakupa

Na spletni strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si) poteka postopek nakupa v naslednjih enostavnih korakih:

1.) Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V kolikor želi kupec naročilo preklicati, lahko to stori eno uro od oddaje naročila tako, da nas o tem pisno obvesti preko elektronske pošte – ionex@ionex.si.

2.) Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3.) Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Kupec ima pravico blago zavrniti skladno z zakonskimi določili in sklado s pogoji poslovanja strani IONEX d.o.o. (www.ionex.si).

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov ionex@ionex.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, v originalni nepoškodovani embalaži (direktno nanjo ne lepite etiket, ampak jo prej zavijte v vrečko) in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je kurirska služba DPD, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od 1 do 3 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila.

Dostava izdelkov se zaračunava po naslednjem ceniku:

    - Strošek dostave pošiljke v Sloveniji ne glede na težo, skupno vrednost ali kraj dostave znaša 4,00 € (z vključenim DDV)

   - V primeru posebne akcije se poštnina ne zaračuna (poštnino plača IONEX d.o.o. (www.ionex.si))

    - V primeru pošiljanja izven Slovenije se poštnina zaračuna po ceniku glede na težo - pošljite povpraševanje po mailu na ionex@ionex.si.

Dodatna provizija se pri prevzemu odkupnih pošiljk ne zaračunava!


Varnost nakupa

Zaradi vaše varnosti Vas v spletni trgovini IONEX d.o.o. (www.ionex.si) nikdar ne bomo spraševali po bančnih podatkih ali po številki računa. Za plačilo po avansnem računu ali za plačilo po povzetju potrebujemo zgolj vaš naslov. Plačilo preko kreditne kartice ali sistema Paypal poteka preko sistemov omenjenih podjetij, ki obenem tudi skrbijo za varnost transakcij in jamčijo varnost nakupa. Tako smo dosegli, da je nakup v spletni trgovini IONEX d.o.o. (www.ionex.si) popolnoma varen.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

    - označena bodo kot oglasna sporočila oziroma kot novice IONEX d.o.o. (www.ionex.si),
    - pošiljatelj - IONEX d.o.o. (www.ionex.si) -  bo jasno razviden,
    - različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
    - jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval in ga takoj odstranil iz seznama prejemnikov novic.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se (v primeru težav) kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ionex@ionex.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Sicer je za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.