IONEX SAUNA ionizator

IONEX SAUNA ionizator

IONEX SAUNA ionizator

Proizvajalec:IONEX
Šifra:IONEX SAUNA
Razpoložljivost:Na zalogi
 • Cena: 298.00€

 • Brez DDV:244.26€

Čist in zdrav zrak za še boljše učinke savnanja

Finske, turške ali infrardeče savne so za zdravje zelo koristne zaradi številnih ugodnih vplivov na telo, vendar v prostorih za savnanje kronično primanjkuje negativnih ionov. Mnogi to občutijo kot utrujenost, ki je ni mogoče pripisati spremembi temperature. Občutno razliko v počutju boste opazili, če približno dve uri pred savnanjem ali ob pričetku savnanja vključite v ionizator, ki bo poskrbel za čiščenje zraka ter bistveno prispeval k dobremu počutju in h krepitvi organizma.

Negativni ioni odstranijo iz zraka savne vse prašne delce, vonjave, bakterije in viruse ter na ta način varujejo ljudi pred kapljičnimi infekcijami. Poleg tega negativni ioni dokazano znižujejo raven stresnega hormona, zato občutimo še večjo sprostitev in umirjenost, kar je v povezavi z učinki savnanja idealna kombinacija. Zelo priporočljivo je postaviti ionizatorje tudi v prostore pred savno.

Enostavna namestitev in uporaba

Ionizator postavite na najvišji del savne, lahko na poličko ali pa ga pritrdite na leseno steno oz. na strop. Kabel ionizatorja je skozi leseno steno savne speljan na komandno ploščo tako, da ima samostojno stikalo ali pa je v sklopu stikala za savno. Če ima samostojno stikalo, ga vklopite dve uri, preden vklopite savno, da se negativni ioni že pred savnanjem enakomerno porazdelijo po prostoru. Če je povezan s stikalom za savno, pa se bo ionizacija pričela, ko bo vklopljena savna. Eno uro po vklopu je v savni že toliko negativnih ionov, da omogočijo prijetno bivalno okolje. Ionizator deluje popolnoma neslišno in nenehno oddaja zdravju potrebne negativne ione iz ogljikove ščetke.

Dokazano pozitivni učinki uporabe ionizatorja:

 • zniževanje količine stresnega hormona in posledično umirjenost,
 • ugoden vpliv na dihalne poti,
 • preprečevanje in zmanjševanje prehladnih ter infekcijskih obolenj,
 • zmanjševanje bolečine pri migrenah, ranah, opeklinah,
 • zmanjševanje ravni histamina pri senenem nahodu, alergijah, astmi in bronhitisu,
 • optimalno uravnavanje srčnega utripa in krvnega tlaka,
 • uravnavanje delovanja vseh notranjih organov,
 • izboljševanje koncentracije,
 • ohranjanje vitalnosti celic.

Preprosto čiščenje in vzdrževanje

Stikalo izklopite, da je ionizator izključen iz električnega omrežja. Po vsej površini ga obrišite z mehko, nekoliko vlažno in ožeto krpo. Priporočamo vam, da očistite tudi okolico ionizatorja, saj se umazanija iz zraka najbolj nalaga v bližini. Pogostost čiščenja je odvisna od količine umazanije v zraku.


Tehnični podatki
Poraba električne energije samo 1,6 W (manj kot 2 EUR v celem letu).
Napetost 4500 V.
Omrežna napetost 220 - 240 V, 50/60 Hz.
Življenjska doba aparata najmanj 10 let.
Garancijska doba 2 leti.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro