Glede na sodoben tempo življenja, ko večina ljudi veliko časa preživlja v pisarnah in zaprtih prostorih, postaja skrb za zdrav zrak ena od izjemno pomembnih prioritet. Še posebej, če se zavedamo, da primanjkljaj negativnih ionov v zaprtih prostorih drastično vpliva na naše počutje, koncentracijo in dolgoročno na zdravje kot celoto.

Ionizator zraka je električna naprava, ki je zmožna z oddajanjem velike količine negativnih ionov popolnoma spremeniti zrak v prostoru in ga izboljšati. Deluje namreč tako, da negativni ioni iz zraka nase vežejo vso nesnago (prah, viruse, bakterije, iztrebke pršic, cigaretni dim, vonjave, …), nato pa skupaj padejo na tla. Zrak v prostoru je popolnoma čist, kar blagodejno vpliva na naše celotno telo in počutje.

Kakšna je kakovost zraka v zaprtih prostorih?

Ali tudi vi opažate, da postanete po nekaj urah v določenem zaprtem prostoru utrujeni, zaspani, počasnejšega razmišljanja in reakcij? Vzrok za to se skriva ravno v primanjkljaju negativnih ionov, ki jih je v zaprtih prostorih po določenem času le 20-30 na cm3, medtem ko jih je v naravi 2000 na cm3. Glede na raziskave zračenje prostorov nima zadostnega učinka, saj je ionov še vedno premalo, zato je idealna rešitev umetno dodajanje negativnih ionov, za katerega poskrbi ionizator zraka.

Delovanje ionizatorja zraka IONEX

Ionizator zraka s pomočjo visoke napetosti sprošča negativne ione iz ogljikove ščetke, ti pa sami po sebi niso obstojni, zato se vežejo na različne delce (cigaretni dim, prah, formaldehid, iztrebki pršic, virusi, bakterije, vonjave, aerosoli, rakotvorne saje in izpušni plini ter ostala nesnaga) ter skupaj z njimi padejo na tla, od koder se ne morejo več dvigniti. Rezultat je popolnoma čist zrak.

Na ta način negativni ioni sto odstotno čistijo zrak, istočasno pa ugodno vplivajo na zdravje. Občutno zmanjšujejo število prehladnih obolenj – gripe, angine, kašlja, saj bakterijam in virusom ne omogočajo gibanja in posledično prenašanja okužb. V tujini so ionizatorji priznani kot medicinski pripomočki.

Izberite svoj ionizator IONEX za dom, avto ali pisarno >>>